Ny svensk seger!

Foto: ERK

Jonas ”Grillan” Grillfors startade i jämn landskamp mot Luxemburg och spelade 70 av 80 minuter.

Grillan” skötte sina uppgifter på plan bra som vanligt. Tacklade mycket och drev klungan framåt i lösklungorna.

– Det var en tuff match som vi borde ha gjort några fler poäng i. Vi hade pressen mesta dels av matchen men var lite sena och säkra bollen så dem kunde ta den av oss. Vi släpper in dem i matchen genom att ge dom många straffar och det är så de får sina poäng. Vi höll oss ganska bra till våran gameplan och det öppnade upp några luckor för oss. Vi kämpade igenom hela matchen alla 15 på planen och var det bättre laget, berättar Grillfors.

Grillan gjorde ett gediget arbete hela tiden och så länge han spelade. Mycket av spelet var klungspel och var förlagt till mitten av plan. Klungan klarade av avgiften okay och var väldigt säkra och vann i stort sätt alla inkast.

Backlinjen fick inte ut så mycket av sin kapacitet, förutom Sveriges försök i första halvlek. Luxemburg hade en gammaldags gameplan med mycket sparkar som inte ledde någonstans.

Sverige vann den jämna matchen med 10-9 med lite tur, då Luxemburg hade en kick för 3 poäng på övertid mitt framför mål och på något sätt lyckades Luxemburgs kickare missa!? Sverige kunde andas ut och vann sin andra match i den nya gruppen som spelar nu i höst och under våren 2019.

Ungern slog Moldavien borta med 31-16. Sverige leder serien och nästa match är mot Ungern 11/5-2019 i Norrköping.

 

 

Lämna ett svar