Ny svår utmaning!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK spelar idag andra omgången av damernas div.1 borta mot Gustafs GoIF från Säter.

– En bra träningsvecka med mycket energi, som jag nu hoppas kommer att visa sig i helgens match mot Gustafs. För poäng i denna match kommer det krävas ett oerhört hårt arbete på alla positioner och hela matchen, menar tränare Lovisa Delby.

Orken att prestera var en av faktorerna som fällde ESK i premiären och det skall man försöka råda bot på.

– Vi blev rejält varse om att vår uthållighet inte riktigt är på den nivå vi skulle vilja, och det har vi bestämt att använda bland annat matcherna till för att förbättra, menar Lovisa.

Inledningen av matchen kommer att fälla ett stort avgörande.

– Vi har för vana att släppa in tidiga baklängesmål vilket gör det onödigt arbetsamt för oss och det är ngt vi pratat om i veckan. Vi behöver arbeta hårt och lägga stort fokus på vårt försvarsspel, på att förhindra att släppa in tidiga mål, och detta till att börja med i hela första halvlek. Ett jämnt resultat i halvtid kommer att ge oss ytterligare energi även i andra halvlek. Vi gör en bra senare del i andra halvlek mot Sandviken och tar med oss den viljan och energin vi hade då, avslutar Lovisa.

Matchfakta:
Gustafs GoIF vs Enköpings SK, Dam div.a 2:a omgången.
14:00  på Morbyvallen.

Senaste mötet med GGoIF.
Förlust 0-4 hemma på Enavallen.

Nyheter i truppen:
Sofie Hedengren, Agnes Johansson, Frida Östberg och Elvina Klaman är de som var med mot Sandviken som inte kommer finnas med i dagens match.

Sagt om motståndet:
Vann premiären borta mot Bälinge IF med 2-1. Har förstärkt laget till denna säsong med bla. forwarden Sofia ”Lagge” Lagerström som närmast kommer från spel i Elitettan med Östersunds DFF.

Lämna ett svar