Ny storförlust för Fanna BK

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK åkte på sjunde raka förlusten i damtvåan hemma mot IFK Västerås. Gästerna visade klass och matchen på Fanna IP slutade hela 0-8 (0-4).

– Inte mycket att snacka om. Motståndet var riktigt starkt men jag hade verkligen inte väntat mig så stora siffror, säger en besviken Lennart Ramstedt, tränare i Fanna.

IFK Västerås tog kommandot direkt och efter dryga kvartens spel hade man ryckt åt sig en 2-0-ledning. Fanna hade två hyfsade lägen på reducering genom Rebecca Sandbring och framförallt Mikaela Suomela som fick fritt fram till höger men med ett tamt avslut i bra läge.

I stället utökade ett imponerande IFK Västerås ledningen genom Kourtney Kutscher med avslut i mål via stolpen och när 0-4 kom minuten före halvtid var kampen definitivt avgjord. Två distansskott i mål tidigt i andra halvlek innebar 0-6 och man befarade tvåsiffrigt på ett stekande hett Fanna IP.

– Men tjejerna ger inte upp och det är det positiva i matchen för vår del. Vi skapar dock kanske bara en riktig målchans och det för dåligt. I man/man-spelet kom vi också till korta. Känns tungt att vi förlorar så stort och vi måste upp i nivå i de två sista matcherna före uppehållet.

Slutresultatet fastställdes i 86:e minuten genom amerikanska Kourtney Kutscher som var kampens dominerande spelare.

– Hon var ruskigt bra. Alldeles för bra för den här divisionen, berömmer Lennart Ramstedt.

Inför matchen aviserade Fannatränaren några positionsändringar i laget.

– Vi fick dock ett par återbud så det blev inte som jag tänkt. Vi prövade ändå lagkaptenen Pernilla Linder som central mittfältare, en plats hon inte testat tidigare och hon är ju i grunden backlinjespelare. Tycker hon gjorde det bra.

Fanna BK-IFK Västerås 0-8 (0-4)

 

Mål, IFK Västerås: Kourtney Kutscher 2, Kajsa Hilferink 2, Emma Lindgren, Karin Matthews, Elleonor Selldén, Ida Österberg.

Varningar: 0-2

Publik: 37

 

Resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar