Ny sexpoängsmatch på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som stod för ett trendbrott när laget vann bortamöte med GUSK i förra omgången av Damettan ställs ikväll hemma mot tabellsexan Gustafs GoIF.

– Sista hemmamatchen för vårens räkning, det vore kul att kunna krama ur det absolut sista och ta 3 poäng hemma på Enavallen, säger tränare Lovisa Delby.

Tankat inför matchen?

– Gustafs kommer med ett stort självförtroende med en målrik match i ryggen. Vi kommer behöva prestera på topp på samtliga positioner och hela matchen igenom för att få våra poäng. Och det tror jag absolut att vi kan komma att göra! Vi har en mkt skön känsla efter GUSK-matchen senast där spelarna verkligen arbetade hårt i varje situation hela matchen igenom. De fick ett kvitto på att det behövs för att vinna men också att det är värt det alla dagar i veckan, menar ESK-tränaren.

Vad vill du se i spelet?

– Vårt försvarsspel ikväll kommer behöva vara mycket kompakt för att förhindra deras inspel till central forward som kommer med mycket fart och kraft, de är målfarliga. I vårt anfallsspel behöver vi ta vara på våra avslutschanser och dessutom vara rejält noggranna i avsluten, de är bra på just detta, att rädda avslut. Vi ser fram emot en rolig och fartfylld avslutning på vårsäsongen, avslutar Lovisa.

Sagt om motståndet:

Tabellsexa och kommer med två raka segrar i bagaget, senast vann laget hemma mot Avesta med hela 7-1 där Anna Boström stod för hela fyra fullträffar, bäste målskytt i laget med 7mål. Ett lag som gör och släpper in mycket mål (22-27).

Nyheter i truppen:
ESK kommer med en full trupp och bänk vilket känns roligt, viktigt att ha möjlighet till att byta många då spelarna kommer behöva slita hårt ikväll som sagt!

In: Julia Lindström.
Ut: Ida Andersson & Rebecka Hemlin (Utvecklingslägret).

Senaste mötet med GGoIF21/4:

Förlust för ESK med 0-4 (0-1).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Gustafs GoIF, Dam div.1, 12:e omgången.
19:30 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar