Ny sexpoängsmatch för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF måste vinna: ”Gå in på planen med en vilja att ge allt i alla lägen så tror jag att det kan räcka långt”

Idag spelar EHF en match som kommer att betyda mycket för laget & klubbens vara eller inte vara på div.1 nivå. Veckans förberedelser inför bottenmötet med Norrköpings kvinnliga Idrottsklubb (NKIK) har dock inte varit någon dans på rosor.

– I veckan har vi tyvärr haft lite manfall på grund av jobb, sjukdomar och skador. Träningarna har fokuserat på fart och att varje enskild spelare ska ta större eget ansvar, berättar EHF-tränaren Marlene Lindström.

Vad tror du kommer krävas för att ni skall ta poäng idag?

– För att ta poäng idag tror jag att det handlar mycket om vår egen inställning! Kan vi släppa pressen vi har på oss själva, hitta tillbaka till glädjen och gå in på planen med en vilja att ge allt i alla lägen så tror jag att det kan räcka långt, menar Marlene som avslutar:

– Vi har visat att vi kan matcha de bättre lagen i serien när vi spelar på vår högsta nivå, det gäller bara att vi kan hålla den nivån i 60 minuter. Hos motståndarna får vi framförallt ha koll på två spelare som har gjort många mål under säsongen.

Sagt om motståndet:
Nästjumbo med 2 poäng på kontot efter vinst hemma mot Boden i den femte omgången. Bortsett från Nacka så har man trots förluster inte varit helt borta. Spelare att hålla rätt på är nr 13: Thea Wåhlin & nr 24: Vendela Hebbe.

Ändringar i laget:
Vendela Tapper och Elice Holmberg finns med i truppen och Elin Palm utgår pga. sjukdom. Kajsa Pihl är fortfarande borta pga. fotskada.

Matchfakta:
Enköpings HF vs NKIK, omg 10, div.1.
Kl.14.00 i Idrottshuset.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar