Ny seger för Loket.

Daniel Pärnebjörk & Loket nådde en betydligt högre nivå än tabelltrean. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby vann övertygande hemma mot tabelltrean Södra Tolvfors IF i Herrtvåan.

– Det var en bra seger och vi slår ett lag i toppen, det kan man inte klaga på, säger Loket-tränaren Peter Kokocha.

Loket rivstartar matchen och vaskar fram ett par vassa chanser omgående, men blir lite väl heta och åker på en omställning och 0-1 genom Erik Hellström med 2,03 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakade dock hemmalaget av sig och tog kontroll över matchen med ett synnerligen vårdat spel och vaskade återigen fram ett par heta chanser som i den sjätte matchminuten då Tobias Metzner har en dubbelchans som gästernas målvakt – Joacim Järnberg räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halva den första perioden spelad kommer en bra defensiv prestation som resulterar. Daniel Pärnebjörk står för en bollstöld och rundar sedan en bevakare och kan trycka in 1-1 bakom Järnberg.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående kommer även 2-1 och det är efter en soloshow av Metzner som rundar allt och alla ett par gånger innan han hittar Jakob Fertig som med ett bra avslut överlistar Järnberg. Målskytten fick sedan lämna matchen pga. sjukdom.

Foto: Kent Lundqvist

Sin vana trogen får man säga så bjuder sedan hemmalaget på en kvittering. Slarv med bollen och en spelvändning där Södras Robert Berglund kan trycka in 2-2 bakom hemmalagets burväktare – Rasmus Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så får Loket bättre ordning på det defensiva spelet och man kan stänga ned de flesta offensiva försök av gästerna och själva trycka på för ett ledningsmål.

Foto: Kent Lundqvist

Med 16,06 spelat för man också betalat då Linus Sjöquist snyggt hittar Jimmy Boberg som gör 3-2 och dryga minuten senare så trycker Oskar Manninen in 4-2. Men innan perioden är slut så bokstavligen bjuder Loket in Södra i matchen igen då får 3-4 till skänks med 1,46 kvar av den första perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen jättebra period där vi slarvar alldeles för mycket för att jag skall vara helt nöjd med vår prestation, menar Kokocha.

Det rättade hemmalaget till i mellanakten. Det här blev den bästa perioden spelmässigt i matchen. Loket ser till att gästerna är näst intill chanslösa och själva trycker laget på för mer.

Foto: Kent Lundqvist

Redan efter 1,52 spelat utökar hemmalaget sin ledning. Det är en fristående Sjöquist som lite turligt får bollen av Kalle Nissén och gör 5-3. Bara 43 sekunder senare är greppet kopplat om matchen då Jonas Davidsson framspelad av en bedrövad back i Södra överlistar Järnberg.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går oavkortat till hemmalaget som i ärlighetens namn borda gjort ett par påsar till sett till chanser och möjligheter, men avsluten håller tyvärr inte samma klass som spelet.

– Vi gör det bra, men ”som sagt” så har vi för många missar i bra lägen. Inte bara att vi missar, vi träffar inte mål allt som oftast och det är inte bra alls, konstaterar Kokocha.

Tidigt i den tredje och sista perioden stänger hemmalaget då Sjöquist friställer Simon Äng och han gör 7-3.

Foto: Kent Lundqvist

Matchens kanske snyggaste mål kommer med 5,57 spelat då Martin Johansson står för ett av många bra uppspel till Metzner som i sin tur hittar radarkompisen Johan Alveus och det är 8-3, det beryktade snöret.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så var det ombytta roller, Alveus friställer Metzner, men Järnberg gör en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det gästerna som gör nästa mål och det kändes ganska så onödigt och inte alls logiskt sett till hur matchbilden var och såg ut. Ur egentligen ingenting så kan Per Linderdahl reducera till 4-8.

Foto: Kent Lundqvist

Loket samlar sig omgående och låter inte Södra suga på den karamellen och hämta ny energi. Dryga minuten senare så gör Pärnebjörk sitt andra mål i matchen vilket ger 9-4 och 26 sekunder snare fastställer Metzner slutresultatet till 10-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är många saker som är bra där ute idag som att vi faktiskt gör 10 mål. Vi är lite hetare än dem idag och vi visar att i kan slå alla lag i serien, summerar Loke-tränaren.

Lokomotiv Grillby IBK – Södra Tolvfors IF 10-4 (4-3,2-0,4-1)

Skott: 26-21 (11-8,7-3,8-10)

Målskyttar Loket: Daniel Pärnebjörk 2, Jakob Fertig, Jimmy Boberg, Linus Sjöquist, Jonas Davidsson, Simon Äng, Johan Alveus, Tobias Metzner.

Utvisningar:  1x2min – 0x2min
Publik: 122

Spelarbetyg Loket:


Martin Johansson


Johan Alveus/Tobias Metzner


Kalle Nissén/Jonatan Hillerstig

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar