Ny seger för ESK Hockey!

ESK ett skär före Gripen hela matchen. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann en böljande match som blev onödigt spännande hemma mot seriekollegan Nyköping Gripen HC.

Det blev en tempostark inledning på matchen mellan ESK Hockey och Gripen där hemmalaget är starkast.

Jesper Sojé en bra chans. Foto: Kent Lundqvist

Efter ett par bra chanser får ESK chansen att spela fem mot fyra och då kommer ledningsmålet. Ett bra förarbete av Tobias Smids hittar pucken fram till Simon Cederborg som avslutar bra och på returen trycker Mattias Johansson in 1-0 på tennis i öppet mål.

Mattias Johansson höjer näven efter ha gjort 1-0. Foto: Kent Lundqvist

ESK har bra kontroll på händelserna och även om det inte skapas de där riktigt heta chanserna så är det ändå hemmalaget som för matchen. I slutskedet av perioden så åker ESK på dubbla utvisningar och Gripen får tryck, men hemmakeepern och debutanten – Pontus Hagman svara för ett par svettiga räddningar vilket gör att 1-0 står sig.

Debuterande Pontus Hagman storspelade. Foto: Kent Lundqvist

Han gör en mycket bra match och visar att vi har det bra ställt på målvaktssidan, berömmer ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK kommer ut till mellanakten och lika piggt som i den första och med 22,18 spelat så får William Warging en bra chans, men gästernas keeper William Lundsten svarar för en bra räddning.

Warging i bra läge. Foto: Kent Lundqvist

ESK får med sig en utvisning i det läget och spelar fem mot fyra. Hemmalaget spelar bra och vaskar fram ett par riktigt heta chanser att utöka sin ledning, men närmare än en puck i målramen av Marcus Johansson kommer inte ESK.

Marcus Johansson laddar stora bössan. Foto: Kent Lundqvist

ESK har sedan en mycket bra sekvens i matchen där Robin Nilsson lägger en puck för styrning framför mål och där dyker Ludwig Ahlin upp, men Lundsten räddar. Kort därefter är det Wilmer Lindblad som hittar en friställd Warging som dock tar för god tid på sig i läget så backen – Albin Nordvall hinner städa undan pucken i skottögonblicket.

Warging igen. Foto: Kent Lundqvist

ESK drar sedan på sig e ny utvisning men reder ut det utan några som helst problem. ESK fortsätter att trycka på, men blir en smula modiga med 33,35 spelat då man tappar bort Victor Groth framför mål som kan raka in en målvaktsretur i öppen kasse till 1-1.

Kvittering till 1-1 av Gripen. Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det en mer böljande matchbild fram till det är 35,44 spelat och Gripen drar på sig en utvisning som skulle komma att kosta. Cederborg hittar kvällens bäste spelare – Niklas Rigelius som fräckt bryter in på mål och lirkar in 2-1 för hemmalaget.

Matchens lirare Niklas Rigelius målar. Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden så upprepar sig historien och ESK får spela tre mot fem och Hagman räddar hemmalaget från baklänges mål med ett storstilat målvaktsspel.

Stabilt intryck av Hagman i buren. Foto: Kent Lundqvist

Gripen får inleda den sista perioden i spel fem mot fyra och Hagman gör återigen en tok-räddning på ett friläge.

ESK klara ut det hela och ganska omgående så tar backen Wilmer Lindblad ett offensivt och bra initiativ vilket renderar i att Jesper Bärgård kan trycka in en retur till 3-1.

En hårt jobbande Jesper Bärgård gör 3-1. Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det mycket ESK som trycker på för mer och det kostar en ny utvisning för gästerna. Det tar ESK fem sekunder att ta betalt. Daniel Andersson vinner en av många vunna tekningar och puken upp till Nilsson på blå och han tar ett välriktat avslut efter isen och där dyker Andersson upp och styr snyggt in 4-1.

Daniel Andersson på rätt plats och styr in 4-1. Foto: Kent Lundqvist

Nu har ESK ett bastant grepp om matchen där känslan är att resultatet kan rinna iväg för nu har gästerna det jobbigt. Men då blir ESK en smula övermodiga igen och går bort sig rejält i mittzon vilket renderar i att gästernas Johan Märnsjö får ett friläge och reducerar till 2-4.

Gripen reducerar. Foto: Kent Lundqvist

Nytt syre för Gripen som ganska omgående får chansen att spela fem mot fyra och då kommer ytterligare en reducering. Det är Linus Tjulander som lägger en riktigt snygg passning till en fristående Alex Molldén och den här gången kan inte ens Hagman rädda hemmalaget. ESK höll nollan i boxplay i dryga 33 minuter på de tre spelade matcherna. 4-3 till ESK och match igen.

Gripen tillbaka i matchen. Foto: Kent Lundqvist

Vi har gjort det bra i boxplay under de här matcherna, men vi tar alldeles för mycket utvisningar för att det skall vara bra och det måste vi få ordning på, menar Kimby.

Nu visar ESK moral och kraft då man skakar av sig detta skede i matchen och vaskar omgående fram några heta chanser att stänga matchen. Men Lundsten håller Gripen kvar i matchen. Med dryga 2,5 minuter kvar att spela tar gästerna timeout och tar ut sin målvakt för spel fem mot fyra (båda lagen hade varsin spelare på botbänken). Ett visst tryck skapas men Hagman är omutlig och istället för kvittering så avgör Nilsson matchen med att göra 5-3 i öppen kasse.

Robin Nilsson prickar målet från egen zon. Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en stark insats idag och får med oss en hel del positiva delar i spelet. Det är klart att det påverkar oss att vi spelar två matcher i helgen, men killarna hanterar det bra. Vi håller återigen en bra nivå i spelet och i arbetsinsatsen. Sedan finns det såklart en hel del kvar att jobba med, säger ESK-tränaren Robert Kimby.

William Warging fick lämna matchen med skada, men ger positiva besked.

– Jag hade innan matchen problem med foten och åkte på en smäll på samma fot, men det skall inte vara någon fara, tror att jag är igång i veckan igen.

ESK Hockey – Nyköping Gripen HC 5-3 (1-0,1-1,3-2)

Skott: 30-32 (8-9,12-12,10-16)

Period 1: 1-0 (5:19) Mathias Johansson.
Period 2: 1-1 (33:35) Victor Groth, 2-1 (36:42) Niklas Rigelius.
Period 3: 3-1 (42:30) Jesper Bärgård, 4-1 (46:34) Daniel Andersson, 4-2 (48:48) Johan Märnsjö, 4-3 (50:54) Alex Molldén, 5-3 (59:33) Robin Nilsson.

Utvisningsminuter: 12-10 (4-2,6-4,4-4)

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Pontus Hagman/Marcus Johansson


Fredrik Lundin/Robin Nilsson

Kommande träningsmatcher för ESK:
29/8 19:00 Arboga borta
2/9   19:00 Gripen borta
5/9   19:00 Arboga hemma
7/9   19:00 Lindlöven borta

Den gångna veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Sollentuna–Lindlöven 3-4 (OT)

Sollentuna mot Lindlöven slutade 3-3 efter ordinarie tid. I övertidsperioden slog SHL-meriterade Niklas Lihagen till och avgjorde till Lindlövens fördel. Sollentunas mål gjordes av Johan Fredriksson, Joakim Bolinder och Gustav Flink-Larsson. Lindlövens mål gjordes av Daniel Nilsson, Anton Björkman, Valter Lederud och Niklas Lihagen

Trångsund–Göta/Traneberg 5-1

Nykomlingen Trångsund tog sig an satsande Hockeytvåan-laget Göta/Tranberg hemma i Stortopshallen. Matchen var jämn under de första två perioden sedan gick ”Trånkan” ifrån och vann med 5-1. Trångsunds mål gjordes av Victor Kihlberg, Marcus Hellman, Alexander Tärnström, Jesper Wallenholm och Jonatan Seger.

Hanviken–Kumla 3-1

Tyresö/Hanviken som spelar i den östra tog emot Kumla från den västra serien. Matchen var mycket jämn och efter två perioder stod det 1-1 på resultattavlan. Men i den tredje perioden gick hemmalaget i från och vann tillslut med 3-1. Hanvikens mål gjordes av Oscar Jahnstedt, Rasmus Kronstrand och Niklas Grönskog. Kumlas mål gjordes av Oscar Svanborg.

Tranås–Huddinge 3-2

Tranås vann en mycket jämn träningsmatch mot Huddinge. Efter två jämna perioder så kunde hemmalaget Tranås avgöra i den tredje akten. Tranås mål gjordes av Anton Blomberg, Anders Skoog och Fredrik Lindström. Huddinges båda mål gjordes av kämpen Joakim Hälleström.

ESK Hockey – Väsby IK 4-2 (1-0,2-1,1-1)
Läs mer här >>>

Vimmerby – Hammarby 7-2

Vimmerby kunde utan några större bekymmer besegra Hammarby i kvällens match. Hemmalaget skapade mängder med chanser men kunde inte gå ifrån i målprotokollet förrän i den tredje perioden när man gick från 2-1 till 5-1 och till slut vann matchen med 7-2.

Målskyttar för Vimmerby blev, Alexander Andersson, Oskar Carlsson, Sebastian Åkesson, Oliver Kempainen, Pontus Johansson, Jakob Karlsson och Hampus Harlestam. Tyvärr har vi inte fått några rapporter om vilka som gjorde Hammarbys mål.

Huddinge – Lindlöven 5-3

En jämn match mellan två bra lag där hemmalaget till slut stod som segrare, Huddinge ledde för övrigt med 4-1 i matchen. Målskyttar Huddinge: Johannes Yucel, Marcus Björk, Martin Eklund, Anton Kalte, Rasmus Dahlberg Karlsson. Målskyttar Lindlöven: Linus Lundberg, Erik Broman och Christoffer Anrén.

Gripen – Köping 5-7

Gripen tog emot Köping i fina Rosvalla Arena, det blev en målrik historia som gästerna till slut kunde vinna.

Målskyttar:
Gripen: Albin Ivarsson-Hamberg, Johan Mörnsjö, Christian Axelsson, Emil Karlsson & Kim Lindström.
Köping: Marcus Viitanen 2, Anton Karlsson 2, Anton Svensson 1, Edvin Johansson 1, Rickard Sundlöf .

Tyresö/Hanviken – Eskilstuna/Linden 3-1

Linden har som målsättning att gå upp i Hockeyettan till våren, Tyresö/Hanviken lirar redan i Hockeyettan och visade vilka det är som spelar i den högre serien ikväll.

Målskyttar Hanviken: David Olsson, Emil Leijon och Axel Steen.

* Källa: Hockeyettan/lokalsport.nu

 

Lämna ett svar