Ny seger för Bålsta FBC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC hade inga problem att ta andra raka segern i herrfyran borta mot Storvreta AIK då laget vann med 10-3 (2-0,4-2,4-1).

– Vi var det bättre laget hela matchen, konstaterar tränare Viktor Johansson.

BFBC tog kommandot omgående och gör också 0-1 redan efter 1,39 genom Pontus Åberg. Ganska omgående kommer också 0-2 genom Oskar Manninen, men sedan gick målskyttet i stå.

I mellanakten så lossnar det igen och Lucas Wetterstrand kan göra 0-3 i spel fyra mot fem. Det kommer förvisso en reducering av hemmalaget i svansen på samma utvisning, men det skakar BFBC av sig och går ifrån perioden i ledning med 6-2 efter mål av Axel Ågren, Dennis Rampling och Oskar Manninen.

I den tredje och sista perioden fortsätter BFBC att ösa på och gör 4-1 på hemmalaget vilket ger en komfortabel 10-3 seger och avancemang upp på en kvalplats i serien.

– Vi var disciplinerade hela matchen i försvaret och gjorde det tufft för dem att komma till farliga lägen, vi skapade mycket chanser i anfallszon och hade tålamod i spelet. Vi gjorde våra motståndare trötta, vi hade högre tempo än dem, summerar Viktor.

Storvreta AIK – Bålsta FBC 3-10 (0-2,2-4,1-4).

Målskyttar BFBC: Oskar Manninen 2, Dennis Rampling 2, Pontus Åberg, Lukas Wetterstrand, Axel Ågren, Lukas Åberg, Fredric Elofsson, Fredrik Olsson.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar