Ny poäng för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tog ny poäng i damernas div.1 borta mot IBF Ludvika som fick med sig extrapoängen efter 3-2 seger på övertid.

– Vi åkte till matchen med fullt lag, men lite småskador och sjukdomar hit och dit, som vanligt alltså! Alla var taggade inför matchen med det syntes inte på uppvärmningen och inte på starten av matchen. Dem första minuterna är vi inte med och dem får pressa på oss rejält. Efter ett tag tycker jag att vi tar över matchen och vi får riktigt bra press på deras målvakt, berättar Louise Andersson.

Första perioden slutar 0-0 och det var rättvist sett till matchbilden. EIBK kliver in i andra med en bättre inställning och har fortsatt press på hemmalagets mål. Efter 13 minuter i spel 4-4 så kommer Emma Carlsson på egen hand upp i banan och med ett stenhårt skott i krysset sätter hon 0-1. Tyvärr någon minut senare slarvar EIBK på mittplan och hemmalagets Sofia Björk kommer fri mot Thilda Olsson i EIBK målet och det är 1-1.

– I andra perioden tycker jag verkligen att vi ska få in flera mål, vi har riktigt bra press på deras kasse och målvakten har extrem tur att vi sköt henne mitt i magen eller någon centimeter utanför. Riktigt synd att vi inte får bättre utdelning i perioden även om vi är nöjda med spelet, menar Louise Andersson.

I tredje perioden så startar EIBK lite högre upp i banan och vill verkligen gå för tre poäng. Men dryga 5 minuter in i perioden så kommer istället 2-1 för hemmalaget genom Johanna Södersten, ett riktigt skit mål, en rullande boll på första stolpen.

– Vi gör om i laget och kör på tre kedjor och kör fullplanspress för att få till en kvittering, berättar Louise.

Denna gång har EIBK ännu mer press på hemmalagets kasse och ett mål måste komma snart är känslan, sett till matchbilden.

– Med den press vi hade borde vi fått in 2-3 bollar, medger Louise.

Men med knappa 17 minuter spelat åker Ludvika på en utvisning, och det är en spelform som EIBK är bra på och så även denna gång! Ludvika försöker rensa bollen hela tiden för att dra ut på tid, men tillslut hamnar bollen hos Louise Andersson i sin pointposition och då smäller det, 2-2 med 1,01 kvar av ordinarie matchtid.

– Vi försöker bara spela oss ur tiden då en poäng är riktigt viktig för oss och vi håller igen och det blir lika i fulltid. Vi går över och spelar sudden (5 minuter) och vi vill pressa på och gå för vinst. Vi har absolut mer press på deras mål och tycker vi är värda att vinna. Med 20 sekunder kvar får hemmalaget ett frislag som dem får slå in på en retur, pga. dålig markering. Tyvärr åker vi hem med ”bara” 1 poäng, men den poängen kan bli avgörande för placeringen i tabellen. Tråkigt att vi inte får in mer bollar när vi vinner skotten med 20-38. Sedan var domarna bedrövliga och vi fick inte mycket med oss. Men vi blickar framåt mot nästa viktiga match. Hofors hemma, avslutar Louise.

IBF Ludvika – Enköpings IBK 3-2 (0-0,1-1,1-1,1-0)

Skott:20-38 (6-12,4-11,8-14,2-1)

Målen
EIBK: Emma Carlsson, Louise Andersson.

Publik: 64
Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar