Ny måstematch för ESK.

Framåt med bollen är ett önskemål från ESK tränaren – Lovisa Delby.

Enköpings SK som är i stort poängbehov behöver ett trendbrott och poäng i kvällens bortamöte med GUSK i damettan.

– Det är just alltför mycket tankar vi ska försöka släppa i morgondagens möte mot GUSK, vi behöver börja spela matcherna utan att fundera så mycket. Ut och gör jobbet rejält, på alla positioner och i alla lägen oavsett det är försvarsspel eller anfallsspel! Tjejerna kan grunderna väldigt väl och måste göra det enkla väldigt noggrant för att inte sätta oss i onödigt hårt arbete, berättar tränare Lovisa Delby.

Hur har träningarna varit sedan helgens match och vad har ni betonat?

– Vi hade en träning igår där vi gick igenom vissa delar av försvarsspelet och vikten av att ta maxlöpningar och snabbt ställa om på alla positioner när vi förlorar boll. Allt för att göra det lättare då vi väl återerövrar bollen, flera spelare som då tidigt är spelbara, menar ESK-tränaren.

Vad kommer krävas för välbehövliga och efterlängtade poäng ikväll?

– Vi kommer behöva vara tuffa på cmf ikväll då de gärna spelar in bollen dit, där det sedan fördelas ut på kanterna för inlägg. Detta varierat med instick till 1-2 snabbare fw. GUSK har vuxit och blivit starkare för varje vecka och vi kommer behöva prestera oerhört väl på samtliga positioner för att lyckas ikväll, menar Lovisa.

Vad vill du se ikväll hos spelarna och laget?

– Jag vill se ett ESK som är sugna på att ta bollen framåt! Spela runt när vi behöver, ha tålamod, men göra detta med en strävan framåt. En otrolig inställning och beslutsamhet i att vilja vända på denna negativa trend är nog egentligen det viktigaste ikväll, avslutar Lovisa.

Sagt om motståndet:
De har rutin i sin backlinje och ESK kommer behöva ta en del av våra avslut utifrån, viktigt då att vara framme på eventuella returer.

Nyheter i truppen:
Julia Lindström finns tyvärr inte med oss imorgon, vilket är ett avbräck förstås. Det ger oss dock möjlighet att prova andra spelare på nya positioner:-). Oavsett spelare och position, alla måste kriga imorgon!

Matchfakta:
Gusk vs Enköpings SK, Dam div.1, 11:e omgången.
19:30 på Gamlis IP.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar