Ny måstematch för EHF?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF har bara måste matcher kvar att spela i damernas div.1 handboll och idag är det tabelljumbon Härnösands HK som står på schemat.

EHF jagar numera en kvalplats för att ha chansen att hänga kvar i damernas div.1. Kampen står mot Arbrå HK där båda lagen i dagsläget har 10 poäng på kontot men EHF har sämre målskillnad, det skiljer 20 mål.

Idag ställs EHF borta mot tabelljumbon HHK som ”bara” vunnit en match denna säsong 13:e januari hemma mot Bodens BK. Hemma verkar laget svårslaget och dem har förlorat knappt senaste matcherna, 24-27 mot tabellfyra Bolton och 20-21 senast mot Rimbo.

EHF kommer stärkta av en hemmaseger i förra omgången mot just Arbrå med 26-16 och skall ha en god chans till att vinna, men det kommer krävas hårt jobb.

– Åter igen en viktig match där vi måste var beredda på att slita i 60 minuter och vara noggranna i alla detaljer. I veckan har vi jobbat vidare med högre tempo på träningarna framförallt i uppspelsfaserna och med konstruktiva samarbeten mellan 6m och 9m. Många som har tagit stora kliv i sin utveckling senaste tiden vilket syns även i målstatistiken där vi får fler och fler som gör mål, berättar tränare Ken Hornö.

Matchfakta:
Härnösands HK vs Enköpings HF, Dam div.1 norra: 19:e omgången.
16:00 i Öbacka SC.

Senaste resultat EHF vs HHK:
17-13 (11-7) vinst hemma 22:a oktober.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
– In i laget kommer Dunja Abu Moujeh igen för att stötta upp på 9m.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar