En kvadrupel av Madelene Sagström förstörde andrarundan!

Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström gjorde en kvadrupel på Jian Lake Blue Bay Golf Clubs tolfte hål under den andra dagen av Blue Bay LPGA.

Under den första dagens spel var det hål åtta på Jian Lake Blue Bay GC som spökade för Madelene. Tyvärr så kom det en ovanlig och överraskande kvadrupel (fyra över par)under den andra dagens spel, denna gång var det hål 12 som spökade.

Madelene som startade på hål 10:e kunde inte fått en jobbigare start. Par på hål 10 & 11. Sedan kvadrupeln som gav +9 i totalen och tävlingen är definitivt över gällande en framskjuten placering. Som sig bör så kör hon ändå vidare som det proffs hon är och svarar med ett par och en snygg birdie på hål 14.

När Madelene vänder hem igen för de sista nio hålen av den andra rundan är det fortsatt +9 och det skulle det även vara efter elva spelade hål. På det tolfte kommer en bra birdie och hon är på +8. Efter ett nytt par kom det tyvärr en ny sur bogey på det 14:e spelhålet och det var återigen +9.

De avslutande hålen blir av blandad kompott där Madelene gör två par en birdie och en bogey vilket ger en +4 för dagen och +9 på totalen. Det ger en 62:a plats inför den tredje speldagen.

Den andra svenskan i startfältet – Dani Holmqvist som gick runt på -1 första dagen hade det lite kämpigare under den andra rundan och föll tillbaka till en 39:e plats med +5. Leder tävlingen efter två dagars spel gör Ariya Jutanugarn på -7.

Lämna ett svar