Ny hedersam förlust för ESK Hockey

Simon S:t Cyr bäst på isen när ESK föll hemma mot Lindlöven. Foto: Kent Lundqvist

Små marginaler avgjorde när ESK Hockey åkte på ytterligare en hedersam förlust i Hockeyettan hemma mot topplaget Lindlövens IF med 1-2 (0-0,1-1,0-1).

– Vi är riktigt less på det här med hedersamma förluster, lider  verkligen med killarna, berättar en besviken ESK tränare – Robert Kimby.

Det är lätt att förstå besvikelsen då ESK gör en bra match. Första perioden blir mållös, men inte händelsefattig. Två mycket bra målvakter med Simon S:t Cyr i hemmaburen och Daniel Marmenlind i gästernas kasse.

Matchbilden var svängig med ett ganska högt tempo med få spelavbrott och stor underhållning. Den andra perioden blir den första lik med ett aggressivt startande Lindlöven och en tidig utvisning på ESK ger gästerna greppet. Det är något som ESK klarar ut med nöd och näppe, men framför allt ett gäng högklassiga räddningar av Simon i målet! Med 8,40 spelat av mellanakten får gästernas Felix Lundqvist ett pass i sidled och öppet mål, men där kommer Simon flygandes och gör en räddning som håller världsklass.

Hemmalaget som var nere för räkning reser sig på 9 och vänder på matchen, nu är det mycket ESK och efter en kanonad av skott mot Marmenlind så kommer utdelningen. Det är Emil Ripstrand som med en backhand-flipp hittar en friställd William Warging som visar klass när han lyfter in 1-0.

Matchavgörande sekvens på 15 sekunder.
ESK får sedan lite till skänks ett friläge som mycket väl kunde avgjort den här matchen? Dennis Näslund fri med Marmelind och han försöker sig på samma typ av avslut som William, men hittar inte rytmen och Marmelind räddar, spelet vänder i stället och på en retur kan Albin Gunnarsson raka in 1-1.

I den tredje och sista perioden så startar Lindlöven lika hårt som man gjort i de två inledande perioderna. Tidig utvisning på ESK igen, men den här gången tar gästerna betalt. Det är Markus Magnusson som med ett välriktat skott och massor av trafik framför mål lyckas göra 2-1.

Det är gott om tid för ESK att hitta en kvittering och kanske till och med ett avgörande. Matchbilden svänger återigen över till ESK som nu har dem sista 15 minuterna av matchen. Det skapas ett par heta chanser, Jonsgård framspelad av Ludwig Ahlin och Andreas Lindqvist jättekanon som Marmelind i absolut sista sekund får övre delen av sin axel på innan den borrat sig upp i krysset.

Den stora chansen skulle komma med knappa 5 minuter kvar att spela då ESK får chansen att spela fem mot tre i 1,42. Hemmalaget ligger på och kommer till ett par bra lägen och den stora chansen får Andreas Sojé vid Marmelinds högra stolpe, men han får ingen ordning på avslutet och ESK tar en ny sur och hedersam förlust.

– Vi gör så mycket som är bra där ute och vi är verkligen värda poäng. Det som avgör den här kampen är att vi inte är tillräckligt effektiva när vi får våra chanser och det skapades tillräckligt många för att vinna ikväll. Jag är besviken på resultatet, men kan inte vara besviken på killarna eller insatsen, summerar Kimby.

ESK Hockey – Lindlövens IF 1-2 (0-0,1-1,0-1)
Skott: 33-29 (9-13,11-7,13-9)

Målen,
Period 1:
Period 2: 1-0 (32:54) William Warging, 1-1 (34:22) Albin Gunnarsson.
Period 3: 1-2 (43:53) Markus Magnusson.

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 6 (2:0:4)

Publik: 195

Spelar betyg ESK Hockey:


Simon S:t Cyr


Rikard Eriksson


Andreas Lindqvist/Fredrik Lundin
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar