Ny förlust för Södra Trögds IK.

Foto: Kent Lundqvist

Nystartade Södra Trögds IK är fortsatt utan poäng i Herrsexan efter hemmaförlust mot SK Vide.

Det blev en ganska jämn match inledningsvis och hemmalaget STIK fick ett gyllene tillfälle att ta ledningen redan efter 1,30 då gästerna drog på sig en utvisning. Det skapades lite chanser, men inget mål gjordes.

Foto: Kent Lundqvist

Istället var det Vide som kunde ta ledningen med 1-0 efter att Victor Ståhl avslutat bra från sin backposition med trafik framför hemmakeepern – Jimmy Thyr. Det var också ett resultat som stod sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Tidigt i mellanakten är det nära en kvittering då Albin Eriksson skjuter ett lurigt skott från kanten som gästernas burväktare – Rikard Karlsson räddar med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Den stora kvitteringschansen för hemmalaget kommer dock med 5,44 spelat då STIK tilldöms en straff som dock Joakim Englundh skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det gästernas Peter Jansson med en halvträff kan göra 0-2 med trafik framför Thyr. Det var ett resultat som stod sig ända fram till det var 33 sekunder kvar att spela av mellanakten då gästerna tilldöms en straff som Jonathan Andernell förvaltar till 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget fick lite luft under vingarna tidigt i den tredje och siat perioden då Eriksson återigen avslutar bra och på returen petar Martin Gottfridsson in 1-3 på returen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en glädje som blev kortvarig för gästerna växlade upp och gör snabbt 1-4 genom Per Brantefors och 1-5 genom Petter Tvedten-Dahlberg som i ett ihop-slag får bollen i mål bakom en överraskad Thyr.

Foto: Kent Lundqvist

STIK har ganska omgående ett bra chans att reducera då Nicklas Sjögren får på en riktigt kanon från distans som tvingar Karlsson till en riktigt högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Istället kommer matchavgörande 1-6 genom Peter Jansson på en kontring som blir till 1-8 efter mål av Jansson & Andreas Thomsson innan hemmalagets Marcus Lööf fastställer slutresultatet till 2-8 med en projektil upp i taket.

Foto: Kent Lundqvist

 

Södra Trögds IK – SK Vide 2-8 (0-1,0-2,2-5)

Målskyttar STIK: Martin Gottfridsson, Marcus Lööf.

Publik: 16

Herrsexan >>>

Lämna ett svar