Ny förlust för ESK Bandy!

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat ESK Bandy föll även i den tredje omgången av Supertrean med 7-11 (3-7) borta mot GT/76 IK.

 Ja, det blev tyvärr en ny förlust. Vi åkte med 10 man efter lite sena återbud. Kände att det blir tight att få in ännu en match i schemat efter jul, berättar tränare Marcus Björklund.

ESK kom till spel med 9 spelare och då blir det svårt mot obesegrade serieledarna GT/76. Matchen startade olyckligt då hemmalaget omgående gör fram till en 2-0 ledning. Den ledningen skulle ätas upp av ESK som vaknade till och reducerade och kvitterade till 2-2.

Hemmalaget höjer sedan tempot och får tag i mittfältet där man firade stora triumfer. Ett resultat av det blev fem snabba mål och hemmaledning med 7-2 innan ESK reducerade till 3-7 innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken blir betydligt jämnar där ESK håller ihop defensiv bra och gör det svårare för hemmalaget att hitta igenom centralt i banan. Det räcker inte för att hota om segern, men siffrorna hålls nere och slutar med förlust 7-11.

– GT spelar precis som Norrtelje med bra fart på bollen vilket gör att det blir jobbigt när man är kort om spelare. Känner att det är en period på 20 min av första halvlek  som avgör matchen. Vill ändå ge stor eloge till grabbarna som ställer upp och kör. Vi tar med oss en riktigt bra andra halvlek där vi spelar 3-3 och gör en bra defensiv insats och får till bra kontringar, avslutar Marcus.

GT/76 IK – ESK Bandy 11-7 (7-3)

Målskyttar ESK: Robert Skogevall 4, Daniel Maurd 2.
Matcher och serien >>>

Lämna ett svar