Ny Final för EHF!

Foto: Håkan Hagman

EHF:s tjejer födda 03/04 har verkligen prickat formen i säsongens elfte timme. A-finalplatsen från cupen i Sundsvall senast följdes upp av en ny dito i helgens handbollsturnering Irstablixten i Västerås.

Men precis som i Sundsvall för tre veckor sedan blev det tyvärr en ny finalförlust. Irstablixten är dock en betydligt större cup med bättre lag så är prestationen att nå A-finalen den här gången större och på vägen till finalen tog EHF-tjejerna dessutom några riktiga fina skalper.

Foto: Håkan Hagman

Men för att ta det från början så blev man obesegrade i gruppspelet men ändå bara tvåa. Oavgjort i den inledande matchen mot Härnösand följdes först upp med en enkel seger mot Boden för att sedan avrunda med en svajig match som gav en knapp seger mot finska BK-46.

Foto: Håkan Hagman

Härnösand vann därmed gruppen med samma poäng, samma målskillnad men med fyra mer gjorda mål än EHF.

Foto: Håkan Hagman

Till slutspelet steppade Enköpingstjejerna upp rejält och visade stundtals imponerande hög klass. Och tur var väl det för resan fram till finalen var sannerligen inget för den med svaga nerver.

Foto: Håkan Hagman

I åttondelen blev det till slut uddamålsseger 11-10 mot ett Arbrå som man i tidigare möten haft förtvivlat svårt att slå. Matchen stod och vägde ända in i det sista och med en hårsmån undvek man att låta matchen gå till övertid.

Foto: Håkan Hagman

I kvartsfinalen ställdes man mot RP Linköping, ett lag man aldrig tidigare besegrat. Men nu ville man annat och vände ett tungt underläge från matchinledningen till ett oavgjort resultat, där notoriske målskytten Amelie Tapper till slut fick avgöra i sudden death! Segersiffrorna skrivs till 9-8.

Foto: Håkan Hagman

Lödde Vikings från Skåne stod för motståndet i semifinalen. Ett lag som på sin resa slagit ut bland andra Skånela och Borlänge, ytterligare två lag som EHF normalt har svårt mot. Men även den här matchen kämpade EHF heroiskt och fick till sist även den här matchen till övertid där Elin Isberg blev matchhjälte efter att ha avgjort ”sudden” med ett snyggt kantavslut! Segersiffrorna 10-9.

Foto: Håkan Hagman

Finalmotståndaren Spånga är Stockholms bästa F14-lag och blev bland annat seriesegrare i Stockholmsseriens högsta nivå efter att bara ha förlorat en enda match. Motståndet visade sig också vara aningens för svårt för EHF som förlorar finalen med 17-10. Men man hade ledningen drygt tio minuter in i första halvlek (man spelade finalen i bara 2 x 15 minuter) och i det läget hade man satt lite huvudbry i Spånga.

Foto: Håkan Hagman

Arrangörerna utsåg Agnes Åkerman till matchens lirare i finalen. Agnes har också genom hela cupen varit en av EHF:s främsta spelare. I produktionen framåt har som alltid Amelia Tapper stått ut från mängden och målvakten Elsa Wiklund har svarat för ett fantastiskt målvaktsspel.

Men faktum är att hela laget bidragit till framgången, något som EHF:s tränare Mats Tapper understryker.

– Det är 27 lag bakom oss i en högt rankad cup med många bra lag. Stundtals spelar vi riktigt bra och försvaret tillsammans med målvaktsspelet lämnar inget att önska. Sammanfattningsvis har vi varit fantastiskt bra i helgen. Som ledare känner man en stor glädje och stolthet över vad tjejernas utvecklats till, säger Mats som sedan tidigare meddelat att detta är sista säsongen som tränare och han avslutar verkligen på topp.

Nästa helg avrundas säsongen med slutspel i Stockholm. Resultatet där styr i viss mån i vilken serienivå man hamnar nästa säsong så det är en viktig uppgift man ställs inför.

 

Text & Bild: Håkan Hagman

Lämna ett svar