Ny Enköpingstalang på Landslagsläger!

Ronja Andersson här FBK tröjan kallad till landslagsläger. Foto: Kent Lundqvist

När nytillträdde förbundskapten Anders Johansson kallar till landslagssamling på Bosön 17-22/1-2018 så finns där en Enköpingstjej – Målvakten Ronja Andersson!

Inför Elite Round-kval (EM Kval) i början av april 2018 kallar nu FK Anders Olsson en bruttotrupp på 40 spelare för ett inventeringsläger på Bosön och en av fyra målvakter är Ronja Andersson från Enköping, fostrad i Fanna BK.

Foto: SVFF

– Jättekul så klart att jag får chansen att vara med på Bosön i början av nästa år, säger Ronja.

Att Ronja blev kallad var nog ingen överraskning för någon som följt hennes fantastiska höstsäsong.

– Jag kände verkligen att jag var värd den här platsen för det har gått bra för mig nu på slutet, bekräftar Ronja.

Inte första gången Ronja är med Landslaget denna säsong.

– Jag var med som reserv till tipselit-lägret på Bosön (23-26 november), de ringde in mig och jag gjorde verkligen en bra helg där. Så de känns jätteskönt att få vara med igen, medger Ronja.

Hur ser du på den chanser att ta en plats i truppen som skall spela kvalet i april?

Så som de gått nu så tror jag att det kan finnas en chans, men det är inte lätt att ta sig dit det finns många bra tjejer runt om i Sverige så de är bara att kämpa på, för dit vill jag verkligen, avslutar Ronja.

 

Lämna ett svar