Ny bra poäng av EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF stod för en ny bra prestation och insats när laget tog poäng borta mot HK Silwing/Troja där Erik Widén kvitterar till 34-34 (17-19) på straff med 4 sekunder kvar av matchen.

EHF var i underläge 0-1, men sedan var det slut på det roliga för hemmalaget. EHF vände på steken och var sedan i förarsätet mest hela tiden av den första halvleken, ett tag leder laget med hela 18-15 och det är ledning med 19-17 i halvtid.

Det är en matchbild som hänger med in i andra halvlek där EHF fortsätter att vara det lag som förde matchen och när laget leder med 25-23 så får man chansen att koppla greppet om matchen då Hemmalagets vassaste målskytt – Stefan Älgekrans (7 mål) drar på sig en dubbelutvisning, men det går sådär och istället så är det 26-26 när den är klar. EHF är dock fortsatt i ledning fram till det är spelat 17,43 av andra halvlek. Då vänder Silwing på det hela och går upp i ledning med 28-27.

Det skulle sedan bli en rafflande avslutning på matchen där hemmalaget hela tiden är i ledning och med 2,03 kvar att spel är det 34-32 till Silwing. Då kraftsamlar EHF och reducerar till 33-34 genom Fredrik Alovaara och med 4 sekunder kvar av matchen spelar laget till sig en straff som Erik Widén förvaltar och fastställer slutresultatet till 34-34.

– Mycket bra första halvlek. Stabilt i alla led. Sammanflätat försvar som gör Silwing frustrerade. En dipp i andra halvlek som ställer till det lite, men vi vänder upp snabbare än vi klarat tidigare under säsongen och får med oss 1 poäng hem, berättar tränare Tomas Wigh.

Vad får ni mer er från matchen och var det någon spelare som var extra bra?

– Det knyter sig lite i övertalsspelen så där har vi lite att jobba vidare med. Plus till Erik Widen som får gå tungt som spelmotor hela matchen, Fredrik Salovaara visar ett stort lugn som är viktigt för killarna. Alla gör sitt jobb idag & extra plus till Adam Skogäng på bänken som tillför så oerhört mycket utan att spela, berömmer Tomas.

HK Silwing/Troja – Enköpings HF 34-34 (17-19)

Målskyttar EHF: Fredrik Salovaara 6, Erik Widén 6, William Eriksson 5, Gustav Johansson 5, Jesper Eklund 3, David Mellberg 3, Albin Sandell 2, Pontus Ramström 2, Anton Sörman, William Klingvall.

Publik: 78

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar