Ny 1-4 förlust.

Besviket HBK efter ny 1-4 förlust. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK fick inkassera en ny förlust i damfemman hemma mot Vaksala SK.

Det såg länge ut som att HBK skulle ta säsongens första poäng då man med dryga kvarten spelad tar ledningen med 1-0 i hemmamatchen mot VSK genom Jennifer Björklund.

Gästande VSK skulle komma tillbaka innan halvtidsvilan och kvitterar till 1-1 genom Amanda Dåverklo vilket var föga rättvist sett till matchbilden.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och trycker in ett mål på hörna. Vi sätter hög press på VSK som dem inte kan hantera. Har fyra frilägen, men ingen ville gå i mål. VSK hade ingenting att komma med i första, berättar tränare Simon Axelsson.

Matchen står sedan och väger hela vägen fram till det är knappa 20 minuter kvar att spela av matchen med ett fortsatt HBK i förarsätet då gästernas Carolina Hellberg ger gästerna ledningen med 2-1.

HBK jagar sedan en kvittering i slutskedet av matchen och blottar sig defensivt vilket blir kostsamt. VSK gör 1-3 och 1-4 under de sista minuterna av matchen.

– Vi fortsätter bra i andra, exakt lika bra som första. Men sen får VSK ett skit mål och luften och orken går ur oss. Det som avgör matchen är att vi orkar helt enkelt inte hela vägen, summerar Simon.

Härnevi BK – Valsala SK 2 1-4 (1-1)


Målskytt HBK: Jennifer Björklund

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Ny 1-4 förlust.

Lämna ett svar