Novemberkåsan i Gävle

Mikael Persson. Foto: Håkan Hagman

Motor: Årets genombrottsman i svensk enduro, värmlänningen Mikael Persson, krönte sin framgångsrika säsong med att även vinna helgens blöta och mycket tuffa Novemberkåsa i Gävle.

Årets Novemberkåsa i skogarna runt Gävle blev lite kortare än vad som varit de senaste åren. Segertiden på strax över 7,5 timmars effektiv körtid är ganska långt under de tio timmars som många tycker att en riktig kåsa ska vara.

Foto: Håkan Hagman

Men de blöta och tuffa förhållandena tog verkligen ut sin rätt ändå och bara 33 förare tog sig i mål av drygt 150 startande. Hade ytterligare tre timmars körtid adderats är frågan hur det skulle ha slutat.

Foto: Håkan Hagman

Snabbast av alla blev Mikael ”Micke” Persson, som därmed avslutade en oerhört framgångsrik säsong med att vinna det finaste och mest anrika vi har i svensk enduro. Tidigare den här säsongen har Karlskogasonen blivit sensationell tre individuellt i Sixdays, vunnit SM-guld och segrat i Gotland Grand National.

Foto: Håkan Hagman

—Det har vart sjukt tufft  och sjukt blött, galet grisigt. Jag har bara försökt att tugga på och inte bry mig om hur fort dom andra åkt utan bara köra efter min plan, sa en märkbart tagen segrare efter han firats på målrampen vid 2-tiden på söndagsmorgonen.

Foto: Håkan Hagman

Micke var dock inte snabbast i Gävleskogarna. Det var segraren från när kåsan gick i Enköpingsskogarna, Albin Elowsson från Tibro.

Han ledde med över tio minuter när motorn gav upp bara tre sträckor från mål och han tvingades bryta.

Foto: Håkan Hagman

Sju Götaförare kom till start men av dem kom bara Axel Semb i mål och han hade länge en topp-10 placering på gång. Men de tuffa förhållandena tog ut sin rätt mot slutet och han dalade ned till en slutlig 13:e plats totalt och fin andraplats i juniorklassen.


Axel Semb. Foto: Håkan Hagman

Bland dem som bröt hittar vi bland annat Götas Mikael Andersson, som startade i sin 27:e kåsa. Sen är det några förare som körde hela vägen in i mål men som inte fick något resultat då maxtiden överskridits och bland dem hittar vi Götas Lucas Berglind.


Mikael Andersson Foto: Håkan Hagman

 

Text & Bild: Håkan Hagman

Lämna ett svar