Norrköping i kvalet!

Foto: Kent Lundqvist

Nu står det klart att damerna i Enköpings HF får möta NKIK Handboll Norrköping i kvalet om en plats i nästa års spel i div.1.

NKIK satte stopp för Uppsala HKs återtåg till div.1 handbollen efter två raka segrar i semioff 23-16 hemma och 30-27 på bortaplan. Det betyder att EHF nu ställs i ett direkt avgörande kvalspel om en plats i div.1 mot NKIK med start borta nästa helg.

– Bra halvdistansskytte och m6 (Linjespel) på NKIK. Kan vi hålla uppe tempot och intensiteten bakåt så tror jag vi har goda chanser, menar EHF tränaren som var på plats med delar av laget och såg match 2 mellan Uppsala HK & NKIK.

Som ett led i sina förberedelser spelar idag EHF en träningsmatch borta mot Rosersbergs IK som kom 4:a i den div.2 serie endast 2 poäng bakom tabelltvåan Uppsala HK. Ett ganska ungt lag som kan sätta EHF på prov gällande defensiven då RIK gjorde överlägset mest mål i sin serie med 634 mål på 22 omgångar (28,81 i snitt per match).

– Det jag vill se i kväll är framför allt att vi inte har tappat matchtempot och att viljan fortfarande är påkopplad, avslutar Ken.

Rosersbergs IK vs Enköpings HF 18:00 i Rosershallen

 

Lämna ett svar