Nordia starkast i derbyt!

Nordia sprang hem derbyt mot BFBC. Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia var starkast i derbyt borta mot Bålsta FBC och vann med hela 7-3 (3-2,3-0,1-1).

– Matchen var hemsk, vi spelar skjortan av Bålsta och det klarar dem tydligen inte av. Dem går bara in för att spela fult. Jag försöker säga till deras ledare att dem ska ta ansvar, men det fungerade inte. Det var ju bara tur
att domarna satte gränser annars hade vi haft många skadade, berättar Johan som fortsätter:

– Jag har aldrig sett så mycket småskador efter en match. Flera Bålsta-spelare ledde ju utvisningsligan innan matchen, så det var ju inte första gången det var så här. Tråkigt att det ska se ut så här, Bålsta som förening måste ju ta ansvar.

Foto: Kent Lundqvist

Vad säger du om matchen och er prestation?

Foto: Kent Lundqvist

– Vi var taggade som fan, vi hade målsättningen att vinna med 7 bollar för att gå om Bålsta. Vi går ut och gör det jättebra och som jag sa tidigare så spelade vi skjortan av dem. Deras två första mål är ju rena fel pass från oss som gör att dem är fria. Vi stressa sönder dem och hade jättebra försvarsspel i dem två första perioderna, i tredje så var det Bålsta som hade mer boll men vi försvara oss bra och höll dem på utsidan, berättar Johan.

Foto: Kent Lundqvist

Vad avgör matchen och känslan att klara kontraktet?

– Det som avgör är att vi har lite förnuft i huvudet och bra ledaregenskaper som tydligen saknas i Bålsta. Ja, det nya kontraktet är välkommet. Tycker vi har gjort en supersäsong utav förutsättningarna. Vi kom ju femma i div.5 förra året och gick upp på en gratisplats, så att ta 29 poäng är vi jättenöjda med. Det var ju bara mot 2:an och 3:an vi förlora båda matcherna, summerar Johan.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC tränaren Viktor Johansson svarar på kritiken gällande hemmalagets uppträdande i matchen och hur han upplevde matchen.

– Jag tycker att det är tråkigt att man tar upp det ens när man är lika duktiga kålsupare. Riktigt larvigt, man ska inte kasta sten i glashus. Jag kan erkänna att vi var överheta i första period och tappade fokus på vad vi skulle göra och fokuserade mer på domarna för dom var grovt dåliga, höll en otroligt dålig nivå. Men senare i matchen försöker vi komma tillbaka men vi föll i samma fälla av domarna som inte har en jämn linje i bedömningen och otydlighet. Inför sista period så ger vi det en sista chans och vi blir fortsatt utsatta för otroligt ojämn bedömning av domarna som förstör matchen. Men Nordia vinner för det höll fokuset bäst i början, vi har inte så stor chans för det är otroligt svårt att vinna matcher när man nästan aldrig fick spela 5 mot 5. Vi skickar in film på matchen till förbundet för att granska domarinsatsen. Vad som än hände i matchen så kastar man inte en vattenflaska på någon i motståndarbåset som där träffar mig, finns med på filmen. Tal om kritiken på uppträdandet.

Bålsta FBC – IK Nordia 3-7 (2-3,0-3,1-1)

Målen,
BFBC: Dennis Rampling, Fredrik Elofsson, Kim Johansson.
IKN: Joacim Svensson 2, Daniel Hellén, David Mörtberg, Jouni Wedberg, Joakim Sundblad, Hampus Haraldsson.

Resultat & tabell >>>

 

One Response to Nordia starkast i derbyt!

Lämna ett svar