Nordia slutar fyra i serien!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia tog en ny skalp i herrsexans sista omgång på bortaplan mot SK Wigör och stannade därmed på en fjärdeplats i serien.

Återigen var det spel i kraftig vind. Nordia tog tag i taktpinnen direkt och var det spelförande laget. Det renderade i halvtidsledning med 1-0 efter att Christoffer Andersson snyggt nickat in Nasirs Rezais precisa hörna efter 23 minuter.

– Vi borde ha haft en större ledning då Nasir missade ett par gyllene lägen och Joakim Sundblad hade ett långskott i ribban, menar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

I början av andra slarvade Nordia lite och tillät hemmalaget att få några chanser, men Adam Lind i målet var alert och avstyrde lägena. Istället kommer 0-2,  ett riktigt fotbollsmål där bollen spelas på ett tillslag där Erik Jansson som mittback springer sig loss på vänsterkanten och får en perfekt passning och istället för att curla in bollen i bortre slår han en passning mot bortre och Nasir kan enkelt sätta bollen i nät från nära håll. Med minuten kvar gör Nasir sin gubbe och från snäv vinkel trycker han dit slutresultatet 3-0.

– Detta innebär att vi vunnit 8 matcher och förlorat lika många under denna säsong med + 1 i målskillnad! Fjärdeplats tycker jag är helt okej med tanke på att vi inte alls har haft lika hög träningsnärvaro som dem senaste säsongerna och ofta inte kunnat mönstra det lag vi vill. Grabbarna har ju blivit äldre och fått jobb och vissa jobbar mycket kväll och helger så det är ju en anledning till att färre kan träna och vara med på matcher, menar Thomas som avslutar:

– Det positiva är ju att vi släppt fram många av den kommande generationen och låtit dem få känna på vad som komma skall. Vi har haft 3 stycken 02:or som deltagit i ungefär hälften av matcherna och sen har 2 stycken 03:or varit med i 2-3 matcher och en 04:a i två matcher och även en 04:a till har gjort en match. Så håller bara 03/04-laget ihop ett par år till så kommer det bli härlig konkurrens i senior truppen. Nu tar vi ledigt i oktober innan vi kör igång 1 gång i veckan inomhus från november till årsskiftet.

SK Wigör – K Nordia 0-3 (0-1)

Målskyttar IKN: Nasir Rezai 2,Christoffer Andersson.

Lämna ett svar