Kross i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia vann förkrossande stort i den sista omgången av Herrsexan hemma mot Härnevi BK.

– Vi gör en riktigt bra match där alla spelare från start går in med en otroligt fin och härlig intensitet och gör jobbet 110% hela tiden, berättar Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

Det lossnade direkt för hemmalaget som gör 1-0 redan i den andra matchminuten genom Kimmo Söderblom. Omgående så tilldöms Nordia en straff som Christoffer Andersson förvaltar till 2-0. Då svarar HBK minuten senare med att göra match av det hela igen då Wilhelm Westergren reducerar till 1-2.

Det skulle visa sig att det här ändå var Nordias derby. Med dryga kvarten var greppet kopplat igen då Joakim Sundblad trycker in 3-1 för hemmalaget och precis innan halvtidsvilan kommer även ett psykologiskt viktigt 4-1 mål genom Andersson.

– Vi lyckas också omvandla våra målchanser från start i denna match något vi haft svårt med tidigare under säsongen vilket gör att vi får vind i seglen tack vare det, berättar Ahlborg.

I den andra halvleken så fortsätter Nordia att producera även om det tar till det är kvarten kvar att spela innan nästa mål faller. Det är hemmalagets Malte Hall som gör 6-1 och bara fyra minuter senare så fastställer Andersson slutresultatet till 7-1 med sitt tredje mål i matchen.

– En bra match och en otrolig skön avslutning på annars ett väldigt tungt fotbolls år där det inte alls gått som vi velat, avslutar Nordia-tränaren.

IK Nordia – Härnevi BK 7-1 (4-1)

Målskyttar,
IKN: Christoffer Andersson 3, Kimmo Söderblom 2, Joakim Sundblad, Malte Hall.
HBK: Jimmi Nilsson.

Lämna ett svar