Nordia ångar på!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia tog tre nya, bra och viktiga poäng i herrsexans 15:e omgång hemma på Skogsvallen.

– Seger med 2-1 som kunde och borde vara 10-1 minst med tanke på alla missar, menar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

Det var mycket svårspelat i vinden och Nordia valde att börja i motvind. Hemmalaget ägde ändå matchen från början och hade massor med heta lägen, men av någon märklig anledning gick skotten i virket eller så sköt Noridaspelarna mitt på gästernas keeper – Mohamed Abdi Ali.

Med bara någon minut kvar av första halvlek lyckas gästerna vinna boll på vänsterkanten och slog en krossboll mot bortre där en Interspelare hann före en hemmaback och placerade in bollen till vänster om Nordia keepern Adam Lind till 0-1.

– Vi fortsatte äga matchen i medvinden, men det verkade gå troll i målskyttet idag, vi fortsatte konstant att skjuta mitt på gästernas keeper, Konstaterade Wallin.

Underläget för Nordia kunde vara större när gästerna redan fem minuter in i andra halvlek tilldöms en straff. En riktigt svag straff gör att Adam enkelt räddar hemmalaget från ytterligare ett baklängesmål.

Med drygt halva andra halvlek spelat så kommer en efterlängtad och välförtjänt kvittering till 1-1 då Christoffer Andersson från nära håll trycker in bollen i nät bakom Abdi Ali . Nu väntade vi bara på att nästa mål skulle komma och mer där till, var känslan sett till matchbilden. När gästerna dessutom får en spelare utvisad fyra minuter efter kvitteringen så skall ju hemmalaget bara trycka in boll efter boll, men dem envisas med att skjuta rakt på Abdi Ali. Men i slutminuten kommer det välförtjänta och efterlängtade 2-1 målet som också blev segermålet. Erik Jansson hittar Christoffer Andersson som löper i djupet och ”äntligen” placerar bollen bredvid Abdi Ali.

– Åter hade vi ett ungt lag där 6 stycken är födda på 2000-talet. Stort plus till William Melin (född 03) som i slutet av första kommer in på mitten mitt och spelar enkelt och krigar på bra. Även Hampus Lövgren Östman (03) och Joel Dahm (04) gör det riktigt bra när dem kommer in med 20 minuter kvar. Känns som att återväxten finns där i föreningen😊. Åldermannen Tobias Olsson (76) utsågs i omklädningsrummet till matchens viking, avslutar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

IK Nordia – Uppsala Inter FC  2-1 (0-1)

Målskyttar IKN: Christoffer Andersson 2.

Varningar: 1-1
Publik: 20

 

Lämna ett svar