Norden Cup 2017!

Foto:Privat

Enköpings HF P01/02 stod för en strålande insats när laget vann bronset i den prestigefulla Nordiska inbjudningsturneringen – Norden Cup.

”Norden Cup 2017 Enköpings HF AP 2001/02

Vi fick den stora äran att för 3:e året blivit utvalt att få delta i 2017 års Norden Cup, Göteborg.

Tillsammans med 20 andra lag i A-pojks klassen inbjudna att spela mot den yppersta eliten. Inbjudan har endast gått ut till speciellt utvalda lag i respektive åldersklass. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig. Det kan vara genom framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppnivå.

Målet var att gå vidare till slutspel

Lagets mål var att gå vidare till slutspel dvs att komma 1:a eller 2:a i gruppen vilket inte kändes helt orealistiskt. Öppningsmatchen började mot Norska Baekkelaget som man tidigare förlorade mot i en semifinal i Ski cup, en fysiskt tuff match som man till slut vann med 27-25. Dag 2 mot seriens favorit Ystad som har några riktigt bra 9m spelare, det skulle visa sig att den här dagen hade inte Ystad någon chans, Enköping leder med som mest 11 mål en riktigt bra laginsats från alla. Resterande gruppspelsmatcher vinner man och slutar som gruppetta.

I kvartsfinalen möter man IFK Skövde som man tidigare i år har besegrat i USM och Skadevi Cup, kanske hade Skövde lite för stor respekt mot Enköping som ganska tryggt kunde vinna med 25-19. Helgens tuffaste motstånd väntande nu i en semifinal mot Åhus som i år är ett av Sveriges bästa -01 lag.

Vi lovade varandra att tro på det vi gör och kämpa för varandra, det blev en riktig drömstart, ledning med 6-1 och Enköping styrde matchen första delen av 1:a halvlek tyvärr kommer vi in i en svacka och tappar lite för mycket bakåt och Åhus gör 11-11 i sista sekund innan pausvila vilket visade sig bli mentalt viktigt. Andra halvlek blir jämn hela matchen och först i slutet avgör Åhus till sin fördel och vinner.

Nu behövde laget ladda om för att försöka sig på att ta hem tredje priset. Matchen gick mot Fjellhammer och Enköpingskillarna slet hårt och kunde sen känna sig stolta över att besegrat Fjellhammer med 25-19. Nu blev det prisceremoni och laget fick lyfta ännu en pokal till samlingen. Segrare i Norden cup blev våra motståndare i semifinalen Åhus som till slut lyckade vinna mot Danska Taastrup i en jämn final.

Ett kompisgäng från handbollsskolan

Laget har i princip bestått av samma killar sen handbollsskolan, vilket är en stor anledning till alla cup- och serieframgångar. Det är ett gäng killar som älskar att träna. Att komma 3:a i Norden Cup måste ändå ses som den största sportsliga framgången laget har presterat. Det är trots allt bra att från en liten klubb först lyckas bli inbjuden till Norden cup och att sen komma på 3:e plats är riktigt imponerande.

Som ledare blir man framförallt glad för killarna som sliter mycket på träningar att sen få lyckas i matchspel, det känns såklart lite extra när man tänker tillbaka på alla år sen handbollsskolan och det man upplevt med laget, för att sen med samma killar få lyfta 3:e prisbucklan i Norden Cup, det kommer alltid vara ett härligt minne.

USM 2017/18 och Kopparcupen

Nu ser laget fram emot föreningscupen Kopparcupen där flera lag från föreningen åker gemensam buss till Falun. Kul att trots en mycket tuff och slitsam vecka med Norden Cup åker många av killarna upp för att spela Kopparcupen, vilken föreningskänsla av killarna!

Helgen efter väntar USM i Härnösand steg 3, alltså många roliga och spännande matcher under våren.

Resultat gruppspel och slutspel

Resultat gruppspelsmatcher
Enköping-Baekkelaget (Norge) 27-25
Enköping-Ystad 27-20
Enköping-Naerbo (Norge) 27-22
Enköping-Halmstad 28-23

Gruppetta med 5 matcher och ingen förlust

Resultat slutspel
Enköping-IFK Skövde 25-19 kvartsfinal
Enköping-Åhus 20-23 semifinal
Enköping-Fjellhammer (Norge) 29-25 match om 3:e pris

/Mathias Eriksson ledare Enköpings HF pojkar A”

Lämna ett svar