Nödvändig fullpoängare på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia tog en välbehövlig och nödvändig fullpoängare i herrsexan hemma på Skogsvallen.

Det var en mycket viktig poängmatch för Nordia som inte fick förlora om man ville undvika att på allvar bli indragna i bottenstriden. Gästande Vassunda kunde skapa ett gap i tabellen vid vinst.

Nordia tog dryga kvarten på sig, men sedan kopplade hemmalaget greppet om matchen genom att på minder än sex minuter göra 1-0 genom Nasir Rezai och 2-0 genom Martin Eriksson. Gästerna kom dock tillbaka innan halvtidsvilan och reducerade till 1-2 genom Patrik Lindqvist.

I andra halvlek var det dock inget snack om saken, hemmalaget Nordia var det bättre laget och kunde avgöra och stänga matchen med knappa timmen spelad då Nasir Rezai gör sitt andra mål, vilket gav 3-1.

Innan matchen är slut utökar Nordia sin ledning till 4-1 genom Joakim Sundblad innan Erik Jansson fastställer slutresultatet till 5-1.

– Ja, äntligen seger igen efter en tung period. Vi var det bättre laget men dom var fysiska och det smällde rätt friskt emellanåt. Martin Eriksson var tillbaka och slet på som vanligt, men planens gigant var Nasir som låg bakom i stort sett alla våra farligheter och han smällde ju även dit 2 mål, berättar tränare Thomas Wallin.

IK Nordia – Vassunda /LBBK 5-1 (2-1)

Målskyttar IKN: Nasir Rezai 2, Martin Eriksson, Joakim Sundblad, Erik Jansson.

Publik: 86

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar