Niklas Rigelius sköt hem 3 poäng till Enköping.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK inkasserade tre blytunga poäng borta mot Hanvikens SK där tvåmålsskytten Niklas Rigelius blev tungan på vågen.

Det var inför mötet en mycket viktig poängmatch för båda lagen. Det visade sig redan efter 10 sekunder i ESK defensiven som bjuder på en jättechans där pucken dansar på mållinjen, men Benjamin Johansson i målet får undan pucken.

ESK får ordning på spelet och organisationen i spelet med & utan puck och vilket ger mer offensivt spel där tränare – Patrik Fagerlunds budskap om att vara raka på mål verkar.

ESK kommer till en hel del avslut på mål och skapar oreda framför hemmakeepern – Viktor Lundahl som dock fredar sin kasse. Med dryga halva perioden spelad så kommer matchens och periodens första och egentligen enda heta målchans. Ett bra uppspel av ESK som friställer Jesper Cederberg, men avslutet går över.

Hemmalaget har en hel del chanser att skapa i sitt omställningsspel, men känslan är att man inte orkar hela vägen och väljer allt som oftast att byta manskap.

Det skulle falla ett mål i perioden och det kommer med 17,18 spelat. Ett mål som man älskar att få med sig och hatar att få emot sig – ett skit mål. Ett tillsynes ofarligt backskott av hemmalaget studsar ut till Tim Andersson som påpassligt pillar in returen till 1-0 bakom Johansson.

ESK är inte med när den andra perioden går i gång då man tappar bort två hemmaspelare som kommer fria med Johansson efter 4 sekunder spelat, men Johansson räddar.

Med 4,33 spelat så får hemmalagets chansen att utöka sin ledning när ESK åker på sin och matchens första utvisning. Det var dock inga större problem att reda ut det hela och istället är det Tobias Smids som har en bra kvitteringschans i svansen på den utvisningen, men Lundahl räddar.

Med 10,31 spelat så är det ESK som får chansen att spela fem mot fyra, precis när det kommer ett Powerbreak och man får chansen att snacka ihop sig. Det blir också ett bra spel, men närmare än en farlig styrning av Niklas Rigelius kommer man inte en kvittering.

I svansen på utvisningen så kommer ett jätteläge för ESK att kvittera och återigen är det Smids som får ett friläge, men Lundahl räddar. Kort därefter så är det dags för ett nytt försök i spel fem mot fyra för ESK med 13,30 spelat och då tar Rigelius revansch framspelad av Ludvig Wallin när han rakar in 1-1 med 14,05 spelat.

Det var dock inget hemmalaget tog lärdom av? De drar ganska omgående på sig en ny utvisning och chans för ESK att ta ledningen i matchen, men den här gången klarar HSK ut det hela och det är 1-1 efter två spelade perioder.

HSK drog på sig en utvisning efter slutsignalen av mellanakten vilket gör att ESK får starta den tredje perioden i spel fem mot fyra. Det klarar dock hemmalaget ut och direkt så är det ESK som drar på sig en utvisning, men även den klarar gästerna ut.

Efter det så är det mest ställningskrig fram till Powerbreak med dryga halva perioden spelad och det blir en tyngre och tyngre match för båda lagen sett till betydelsen av den samma.

Det skulle vara ESK som tar kommandot. Rigelius tar ett initiativ och kan peta in sin egen retur till 1-2 med 13,20 spelat av perioden.

HSK försöker sedan att hitta fram till en kvittering, men ESK klarar att hålla undan och vinner tre blytunga poäng i en jämn match.

Hanvikens SK – ESK Hockey 1-2 (1-0,0-1,0-1)

Skott: 33-34 (10-11,9-14,14-9)

Period 1: 1-0 (17:18) Tim Andersson.
Period 2: 1-1 (34:05) Niklas Rigelius.
Period 3: 1-2 (53:20) Niklas Rigelius.

PIM: 8 (0:8:0) – 2 (0:2:2)

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Jesper Cederberg


Ludvig Wallin/Robin Nilsson

Lämna ett svar