NHL & SHL rutin väckte Bålsta HC!

Marcus Nilson såg ut att ha kul på isen hemma möt Södertälje. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick in en oväntad förstärkning i den tredje omgången av kvalserien – Marcus Nilson med NHL & SHL rutin vilket gav effekt i form av seger hemma mot Södertälje Pojkarnas AIF med 4-2 (1-0,3-2,0-1).

– Ja, han gav oss det energipåslag vi behövde för att höja oss som lag där alla verkligen bidrog till den här segern, medger tränare Fredrik Stenberg.

Den blev dock en trevande inledning på matchen där BHC som möblerat om rejält i femmorna hade svårt att hitta rätt initialt.

Foto: Kent Lundqvist

Med 5,50 spelat lossnade det med besked då BHC vaskade fram tre kvalificerade målchanser, Marcus Haglund hittar Johan Andersson som har en dubbelchans framför mål och kort därefter så har Marcus Nilson ett bra läge i slottet, men avslutet räddas av Robin Gustafsson i SPAIF målet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar BHC över mer och mer av matchen och känslan är att det bara är en tidsfråga innan hemmalaget tar ledningen. Det låg i luften länge och tillslut kom också utdelningen med endast 26 sekunder kvar att spela av perioden, det är Nilson som i bra läge lurar hela hallen när istället för att ta avslut vickar in pucken till en fristående Andreas Karlsson som trycker in 1-0 till BHC.

Foto: Kent Lundqvist

– Efter en skakig inledning tycker jag att vi jobbar oss in i matchen och tar över, så att vi leder känns absolut rättvist sett till matchbilden, menar Fredrik.

Om BHC var överlägsna i slutet av den första perioden mot ett SPAIF som ändå är klasser bättre än både Farsta och Lidingö så var det inget mot vad hemmalaget var i mellanakten. Det blev i långa stunder spel mot ett mål där Gustafsson i gästernas mål håller SPAIF kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Redan efter 1,40 spelat av perioden så har Adrian Sjöqvist har två bra lägen och Jonathan Backman har en sylvass styrning som går precis utanför SPAIF målvakten – Gustafssons högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett hårt tryck mot gästernas mål så kommer också utdelning i spel fem mot fyra där Karlsson gör sitt andra mål för kvällen när med en halvmiss gör 2-0 för BHC med 6,51 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– En skön känsla att äntligen börja hitta rätt med avsluten, berättar målskytten – Karlsson.

Den lyckan bli dock kortvarig då man omgående står för en av få misstag i egen zon under matchen och bjuder gästerna på en fribiljett in i matchen igen då man ger fritt fram för Daniel Despotovic som reducerar till 1-2 bara 16 sekunder efter 2-0 målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det baklängesmålet tuggar hemmalaget i sig och sätter bra fart i spelet igen där man fullständigt pulvriserar gästerna med snabba utgångar ur egen zon och bra ingångar i den offensiva zonen. Det ger också utdelning då Alexander påpassligt lyfter upp en retur i taket bakom en chanslös Gustafsson till 3-1 och innan perioden är slut så trollar sig Gordy Bonnel igenom och sprätter iskallt in 4-1. Bonnel gjorde förövrigt sin sista match för säsongen då hans visum gått ut och han måste lämna Sverige.

Foto: Kent Lundqvist

Att det ”bara” är 4-1 inför den tredje och sista perioden skall gästande SPAIF tacka sin målvakt – Gustafsson för.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en mycket bra period där alla femmorna är med och hotar, det ger ett efterlängtat flyt i spelet och en rättvis ledning inför den avslutande perioden, säger Fredrik.

Den tredje och sista perioden blir spelmässigt svagare offensivt, men jösses vilket ansvar BHC tar för varandra och spelet defensivt. Man blixtrar dock till då och då offensivt som med 8,10 spelat av perioden då pucken går som på ett snöre från Marcus Nilson till Andreas Karlsson som sätter backen Jerry Karlsson i läge, men avslutet går klockrent i stolpen och ut igen.

Gästerna jobbar och sliter för att få kontakt i matchen och med 6 minuter kvar att spela av matchen så kommer reduceringen till 2-4, det är Adam Gottlind som provar köksvägen och på returen så överlistar Daniel Hallerström en av hemmalagets gigant i målet – Erik Ladhe.

Foto: Kent Lundqvist

BHC lyckas sedan med en storspelande Ladhe i målet reda ut resterande av matchen och tar tre mycket viktiga och bra poäng i kvalserien. Tycker vi visar att vi är på rätt väg och kan vi fortsätta så här får de andra lagen vara bra om de skall slå oss, summerar Fredrik.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var skönt att vi kunde spela på en bra nivå i 60 minuter och killarna har verkligen svarat bra på det vi talat om inför matchen.

Bålsta HC – Södertälje Pojkarnas AIF 4-2 (1-0,3-1,0-1)

Skott: 44-39 (13-10,23-7,8-22)

Målen,
Period 1: 1-0 (19:34) Andreas Karlsson.
Period 2: 2-0 (26:51) Andreas Karlsson, 2-1 (27:07) Daniel Despotovic, 3-1 (31:04) Alexander Tyreskog, 4-1 (38:23) Gordy Bonnel.
Period 3: 4-2 (54:00) Daniel Hallerström.

Utvisningar: 8 (2:4:2) – 8 (2:4:2)

Publik: 145

Spelarbetyg BHC:


Erik Ladhe


Jonathan Backman


Jerry Karlsson/Joakim Lundqvist

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar