Nermin Sejdinovic klar för AFC Eskilstuna.

Bild: Privat

Fotboll: Superettanklubb värvar lokal assisterande tränare för Ungdomsakademin säsong 2021.

Nermin Sejdinovic vann div.4 säsong 2019 som assisterande tränare med Gideonsbergs IF herr i Västerås. De lyckades vara obesegrade under hela säsongen på hemmaplan och hade det bästa försvaret, då de släppte in minst mål av alla lag i serien. De vann serien med en intern målskytt som gjorde 9 mål och lyckades skriva historia då det var 20 år som herrlaget senast spelade i div.3.

Efter säsongen blev Nermin värvad till div.2 klubben Fanna BK herr som assisterande tränare, där han skrev på ett långtidskontrakt. Han lyckades vinna guld i Alliansen 2020, där han och fd Sportchef hade huvudansvaret under hela inomhusserien. De vann alla gruppmatcher och slutspelsmatcher och lyckades vinna guld för första gången på tolv år.  Men Nermin valde själv att sluta och lämna laget under försäsongen av personliga skäl och haft uppehåll från fotbollen säsong 2020.

Varför valde du att lämna Fanna BK herr under försäsongen 2020?

-Jag kände inte att jag kunde utvecklas så mycket som assisterande tränare där och pratade med ordförande Andreas Hammar i Fanna BK och jag tog beslut att vi skulle avsluta mitt tränaruppdrag och mitt kontrakt med herrlaget. Jag och Andreas Hammar hade en dialog sen gällande om att jag skulle vara med som ungdomstränare inom Fanna BK, men det blev aldrig något av det och jag gick vidare.

Vad var det som lockade dig till att komma till AFC Eskilstuna och jobba i deras ungdomsakademi?

-Jag fick ett gott bemötande av de berörda människor jag träffade och bestämde mig att det är här jag vill vara nästa säsong. Jag fick erbjudande från annat håll, men detta var högst uppe på listan för mig. Jag lockades av att få jobba med drivna och engagerade ledare som vill fostra egna produkter och se ungdomarnas utveckling. Jag kände att det var rätt miljö för min egna utveckling och för att finslipa pedagogiken i mitt ledarskap. Jag och huvudtränaren klickar bra med varandra och har god personkemi. Jag gillar spelartruppen och jag ser stor potential när jag ser dessa ungdomar spela.

Hur stor har skillnaden varit för dig att kliva ner ifrån Div.2 till U16?

-Skillnaden är såklart tempot och att det kan smälla rejält i närkamper i div.2 jämfört med U16. Men jag vill hjälpa och förbereda spelarna tillsammans med huvudtränaren, så att de klarar av att spela på högre nivå i framtiden.

Vad är dina planer för året, något du vill implementera eller förändra?

-Jag vill försöka förändra tankesättet hos ungdomarna gällande elitförberedelser när det handlar om kost, sömn och återhämtning. Hur viktigt det är varje dag att ta hand om sin fysiska kropp och det mentala för att ha mycket energi på planen. Att genom goda förberedelser kunna spela i ett högre tempo med och utan boll. Jag vill utveckla deras funktionella teknik med båda fötterna och skapa moderna tvåfotade spelare, så att de lättare ska kunna lösa matchsituationer tillsammans med god spelförståelse.

Vilket motto jobbar du efter?

-Mitt motto är att jobba med utvecklings- och prestationsklimatet när det gäller dessa ungdomar, med mindre fokus på resultatklimatet, som det var förut när jag var i seniorlag, avslutar Nermin.

AFC Eskilstuna U16 huvudtränare Martin Strandbergs säger så här om Nermin:

-Han är en ung tränare som fortfarande slår mig åldersmässigt, som har visat framfötterna på seniornivå och nu vill doppa tårna i ungdomsfotbollen. Jag har jobbat tight med honom närmaste tiden och känner stora förhoppningar för att han ska kunna anpassa sig och utbilda spelare efter AFCs pedagogik. Jag är väldigt exalterad inför den kommande säsongen med Nermin vid min sida. Det är också glädjande att han redan har börjat utbildat sig och har alla utbildningar fram till Tränarutbildning A Ungdom. -Vi välkomnar Nermin till AFC Eskilstuna-familjen.

Logga

Lämna ett svar