Nedslag i Åttan!!

Foto: Kent Lundqvist

Det var ganska odramatiskt då nystartade Enköpings SK 2 vann derbyt i herråttan mot Åsunda IF. Trakten tog tre vinster i serien av fyra möjliga i Herråttan.

Nystart för både ESK 2 och ÅIF kan man säga då båda lagen startar en ny resa i herråttan. ESK 2 kommer med lite andra förutsättningar än ÅIF. Ett fullproppat lag med spelsugna och unga spelare på väg i sin karriär förädlat med ett par rutinerade spelare som är på väg tillbaka från skada eller bara är med och stöttar upp i jakten på avancemang i seriesystemet.

Foto: Kent Lundqvist

– En start på en resa som egentligen är bra på många sätt, menar tränare Martin Andersson. En möjlighet för dem yngre att tidigt etablera relationer i matchspel med spelare från A-laget och för dem som är på väg tillbaka efter skador är det bra att ha ett andralag att spela igång sig själva. Man kan säga att det är allvar på lördagar och mer avslappnat men fokuserat på söndagar.

Foto: Kent Lundqvist

ÅIF däremot är ett lag med en mer äldre åldersstruktur och har kanske inte att vinna i förstarummet. Ett lag som såg ut att trivas på plan och skall ha en eloge för att dem verkligen gav järnet i 90 minuter. Det var dock ESK som väntat dominerade från minut 1 till 90.

Foto: Kent Lundqvist

Målen skramlade in i strid ström under den första halvleken där en pigg Willy Wickman gör 0-1,0-2 och 0-3. Sedan kommer Adrian Berglund emellan och gör 0-4 med en bomb i offensiv box och Erik Kvernplassen slår in en straff till 0-5 innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så rivstartar ESK med att göra 0-6 genom Wickman, men sedan går målfabrikationen i stå. ÅIF krigar på och ser till att stänga av målkranen i hela 25 minuter och flyttar fram i sina positioner stundtals, vilket får ses som en bedrift. I den 73:e minuten så fastställer ESK slutresultatet till 0-7.

Foto: Kent Lundqvist

Det gick dessutom bra för nästan alla andra lag i herråttan från trakten:

Enköping United vann över Märsta Syrianska FC med 4-3 (3-2).
Målskyttar: Daniel Carlsson 2, Mojib Malekzada, Andreas Brundin.

Håbo FF 3 vann över SK Wigör med 3-1 (2-1)
Målskyttar: Qasim Nazari, Nasrullah Hasani, Mahdi Ghasemi.

Örsundsbro IF 2 fick det svettigare och föll i säsongens första match med 0-16 borta mot Rosersbergs IK 2.

Åsunda IF – Enköpings SK 2 0–7 (0-5)

Målskyttar ESK: Willy Wickman 4, Adrian Berglund, Erik Kvernplassen, Jesper Synnerlöv.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar