Nedslag i Åttan!!

Foto: Kent Lundqvist

Toppen mot botten när tabellettan Enköpings SK 2 tog emot nästjumbon Järlåsa Vittinge FF hemma på Korsängen i herråttans 10:e omgång.

Det blev en match som under den förstahalvleken blev ganska händelsefattig inledningsvis. Men med dryga kvarten lossnade den och det var hemmalaget ESK som började hitta rätt i offensiven. Axel Nehler har dubbla chanser att ge ESK ledningen efter ett genombrott och ett bra skottläge, men inget av avsluten resulterade.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dröja till halvtimmen spelad innan det första av sex mål i matchen kom. Pigge Ali Reza Mohammad Hossaini trollar i offensiv box och rivs vilket resulterar i en straff som Gabriel Westergren sätter bakom gästernas keeper – Robin Ahlgren till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så kommer även 2-0, det är ett snyggt anfall uppbyggt på högerkanten där trollgubben – Rahmatollah Heydari slår två bevakare och hittar Jesper Synnerlöv som i sin tur hittar en fristående och nyss inbytte Elis Persson som kan trycka in bollen i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har en kvalificerad målchans i halvleken och den kommer i slutet där Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji har ett friläge som hemmalagets keeper – Jawad Mohammadi räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat av den andra halvleken så slår Jesper Synnerlöv spiken i kistan då han i vänster inner position trycker in 3-0 bakom Ahlgren, trodde nog många med mig.

Foto: Kent Lundqvist

Kraftig mot vind och en rejäl uppförsbacke för gästerna torde ara för mycket. Så blev det inte. Gästerna överraskar och på 8 minuter gör dem tre mål. 70:e reducerar Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji till 1-3, 73:e nickar Othman Aljwid in en vänsterhörna till 2-3 och i den 78:e gör Nicklas Larsson 3-3 på en snabb omställning vilket står sig matchtiden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi blir naiva i spelet och bjuder ganska onödigt in Järlåsa i matchen igen. Det var som sagt mycket ondödigt då vi siktar på en serieseger, säger tränare Pelle Johansson.

Enköpings SK 2 – Järlåsa Vittinge FF 3-3 (2-0)

Målskyttar ESK: Gabriel Westergren, Elis Persson, Jesper Synnerlöv.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar