Naturgräseffekten på Enavallen!

ESK vinnare på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK fick äntligen spelet att fungera hemma på Enavallens naturgräs och då kom också första poängen i damettans femte omgång.

Det var påtagligt att det var ett annat ESK på naturgräset hemma på Enavallen då man tog emot Korsnäs IF FK i damettan. Hemmalaget visade upp ett spel med boll som dem inte haft tidigare och det gav omgående resultat då Cheyenne Spade gör 1-0 reda i den 5:e matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden är sedan fortsatt ganska konstant där gästerna försöker och försöker etablera spel mot ett ESK som håller ihop det bra och bjuder inte KIF på mycket alls.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så är det ESK som är effektivast i spelet och innan halvtidsvilan utökar Spade ledningen till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade en plan att försöka komma in i matchen starkt och hitta ett mål under de inledande 15 minuterna och det gick ju bra, konstaterar tränare Lovisa Delby.

I den andra halvleken skrotar ESK sina gäster och dominerar spelet stort. Det är dock gästerna som har den första chansen inledningsvis, men det slutar med ett avslut utanför Kaisa Nilssons högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är gästerna chanslösa och nu blir det spel mot ett mål. Det skapas bra lägen och det resulterar i en hel hög med hörnor som även dem blir farliga.

Med dryga timmen spelad så kommer också nådastöten då först Ina Burström har en boll i ribban, men på returen håller sig Kajsa Hall Wistling framme och trycker in matchavgörande 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Kajsa får tyvärr en stund senare i matchen lämna med skadat knä.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var ingen situation eller vridning, jag har haft problem med det knät tidigare så jag kände något och fick ont och blev rädd. Känslan är att det inte är något allvarligt, berättar Kajsa.

Resterande av matchen blir ett bombardemang mot KIF målet med ribbträffar och en hel räcka av räddningar från gästernas keeper – Matilda Carter.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle tillslut ge utdelning, en bra slagen högerhörna möts av matchens lirare – Ina Burström som nickskarvar bollen otagbart för Carter in i mål till 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var skönt och välbehövligt för oss. En rättvis seger och vi håller nollan och gör själva fyra mål, det är jag mycket nöjd med. Spelet ser bättre ut och känslan är att vi orkar mer nu vilket resulterar i att vi håller ihop laget och får fram fler spelare i offensiven. Spelet med boll var väsentligt mycket bättre idag och det ger oss de långa anfallen och den utdelning vi får, summerar en lättad Lovisa.

Enköpings SK – Korsnäs IF FK 4-0 (2-0)

Målskyttar ESK: Cheyenne Spade 2, Kajsa Hall Wistling, Ina Burström.

Varningar: 1-2

Publik: 95

Spelarbetyg ESK:


Ina Burström


Cheyenne Spade


Kajsa Hall Wistling/ Sargonia Solaka

Resultat & tabell >>>

 

2 Responses to Naturgräseffekten på Enavallen!

Lämna ett svar