Nationell hockeys påverkan på de lokala lagen

Nytt år och nya möjligheter gäller i det vardagliga livet så väl som inom hockeyn. Jul- och nyårshelgerna är avklarade och Swedish Hockey League (SHL) har gått in på andra halvan av seriespelet.

Även om det är många matcher och poäng kvar att spela om, är lagens fokus på de åtråvärda slutspelsplatserna tydligt. I skrivande stund ligger Djurgården precis utanför en slutspelsplats och Örebro kämpar för att undvika en av de bottenplatser som innebär nedflyttning. Om vi samtidigt kastar ett öga på Hockeyallsvenskan kan vi snabbt konstatera att AIK förnärvarande ligger på en stabil andra plats i tabellen. Lagens framgångar i respektive serie är inte bara direkt avgörande för fortsatt spel i samma serie eller en upp- respektive nerflyttning, utan de påverkar även vårt lokala lag, ESK Hockey.

Precis som i alla andra sporter är framgångar avgörande för ett ökat intresse för sporten i sig, både på riks- och lokalnivå, i form av att fler barn och ungdomar börjar spela hockey och på så sätt bidrar till återväxten samt att publiksiffrorna på matcherna stiger. Stigande publiksiffror kan också betyda ökade intäkter för de lokala klubbarna i form av ny eller utökad sponsring och samtidigt får spelarna chansen att visa upp sina färdigheter för en större publik, något som också är viktigt för att hålla intresset för fortsatt hockeyutövande levande. Detta är inte minst väsentligt när ungdomsspelarna kommer upp i tonåren och fler intressen än hockeyn kommer med in i bilden.

Återväxt är a och o för alla idrottsklubbar
Alla som har ägnat sig åt någon form av idrott vet hur viktig återväxten är för en idrottsklubb och att det gäller att vårda de talanger som finns i de olika åldersgrupperna så att dessa får bästa möjliga förutsättningar för att blomma ut till fullfjädrade spelare. Inget av detta är möjligt utan uppbackning från volontärer och inte minst föräldrar som bistår med markservice på hemmaplan och att skjutsa till och från träningarna samt matcherna. Om det blir kortare eller längre perioder av väntan finns det spelsajter som casinowings.se att fördriva tiden med. Samtidigt kan man passa på att satsa på vinnaren av någon aktuell match i SHL eller Hockeyallsvenskan. Eldsjälar och talanger är viktiga på alla nivåer och vi hoppas att vi får se våra lag, på nationell så väl som lokal nivå, fortsätta att göra bra resultat. Inom idrottspsykologin talar man om att framgång föder framgång och det är precis det här vi hoppas på att få se mycket av under det sportår som nyligen har dragit igång.

Lämna ett svar