Nackatrio dominerade när EHF föll på hemmaplan.

Foto: Kent Lundqvist

Topplaget Nacka HK blev en för tuff uppgift för Enköpings HF i handbollsettan.

Matchen i Idrottshuset slutade klara 22-34 (11-16) där hemmalaget ändå var hyfsat med i 50 minuter. 

-Sedan vet jag inte vad som händer. Vi är ju med bra tills det är tio minuter kvar och det känns onödigt att släppa iväg det så mycket, säger EHF:s tränare Ken Hornö.

Foto: Kent Lundqvist

Den stora skillnaden lagen emellan var Nackas offensiva trio bestående av Cornelia Dahlström (10 mål), Wilma Schelin(8) och Ellen Norrgrann (7). De gjorde lite som de ville i anfallsväg och där hängde inte EHF med i svängarna när tempot drogs upp.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi fick inte till det i försvarsspelet på det hela taget. Samtidigt ska man ha i åtanke att Nacka är det bästa laget vi mött med individuellt mycket skickliga spelare, säger Hornö.

EHF ledde med 4-3 efter tio minuter genom dubbla mål av Therese Lundström och Elin Larsson. Nacka växlade dock upp och efter fyra raka mål hade man tagit kommandot och ett spelmässigt grepp som man aldrig skulle släppa.

Foto: Kent Lundqvist

EHF var hela tiden fyra-fem mål bakom men hade chansen att komma närmare under sista fem minuterna av första halvlek då gästerna vilade storskytten Dahlström.

Foto: Kent Lundqvist

Ställningen var 11-14 och hemmalaget hade bollen men slarvade och med två raka mål hade före paus Nacka skaffat sig ett bra utgångsläge inför andra halvlek. Med tio minuter kvar av matchen var ställningen 21-26 och på den tiden mäktade EHF bara med ett mål framåt. Nacka gjorde åtta och bärgade en storseger till slut.

Foto: Kent Lundqvist

-Offensivt tycker jag vi gör det bra, bortsett sista tio minuterna. Vi gör några riktigt snygga mål och har bra rörlighet framåt, kul att se, säger EHF-tränaren.

Det blev alltså tredje raka förlusten för EHF i seriespelet och laget är poänglösa så här långt.

– Men vi har mött några riktigt starka lag som jag tror kommer att vara bland de fem bästa i tabellen, menar Hornö.

Högernian Therese Lundström var framträdande i EHF och utsågs också helt riktigt till bästa hemmaspelare i kampen. Motsvarande pris i Nacka gick till Cornelia Dahlström. Helt riktigt det också.

 

Enköpings HF -Nacka HK  22-34 (11-16)

Mål, EHF: Therese Lundström 6, Elin Larsson 6, Maia Nysten 4, Alice Askebo 3, Elin Palm, Felicia Axeén, Elice Holmberg.

Nacka: Cornelia Dahlström 10, Wilma Schelin 8, Elin Norrgrann 7, Ellen Westerbrandt 2, Phem Noisabaram 2,  Nathalie Skogäng 2, Tilde Nilsson, Fanny Holmberg, Maria Kökeritz.

Damettan >>>

Lämna ett svar