Mycket tuff bortamatch för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar ikväll en mycket svår och tuff bortamatch mot obesegrade Östersunds IK i tredje omgången av Allettan.

– Vi fick med oss en bra känsla trots förlusten i förra omgången och känner att vi hittade mer rätt för att kunna vara med i matcherna på den här nivån, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

Ett måste för ESK är såklart att hitta målet och börja producera i spelet fem mot fyra.

– Vi har mer att ge i den typen av spel och är såklart inte nöjda med att vi inte gjort mål där ännu trots flertalet chanser. Det kommer att fälla ett stort avgörande i jämna matcher och kommer att vara avgörande för poäng eller inte i alla jämna matcher, medger Kimby.

Vad vet ni om motståndet?

– Vi vet att vi kommer möta ett skickligt lag som vill spela med mycket rörelse och plats byten. I övrigt gäller det för oss att ha samma arbetsnivå uppoffrande spel som senast och framförallt så behöver vi hantera bussresan på ett bra sätt. Starten av matchen blir såklart en nyckel, avslutar Kimby.

Sagt om motståndet:
Har startat Allettan med två raka segrar mot Hudiksvall, vilket imponerar. Var tabellfyra i grundserien och är ett lag i form med fem raka matcher nu utan förlust, senaste kom 25/11 borta mot tabelltvåan Kalix (2-3). Poängkung är Linus Wernersson-Lidbäck med 26p (9-17) i grundserien och 2 mål på de inledande tv omgångarna mot Hudiksvall.

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin.
Åter: Eric Berkerud.
Tveksam: Douglas Alenbring
Burväktare: Simon S:t Cyr

Matchfakta:
Östersunds IK vs ESK Hockey, Allettan, omg.3
19:00 Östersunds Arena.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar