Mycket på spel i Kungsängen!

Skall EHF få tag i KSK och lyfta hem sina första poäng i herrettan? Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF spelar idag borta mot Kungsängens SK i herrarnas div.1 handboll och det är lite av en måstematch för båda lagen.

EHF måste nu börja ta poäng om laget skall ha en chans att hänga kvar vi kvalspel, allt annat är bara att glömma och i vägen står nykomlingen KSK som är med i toppracet av serien. Att det finns fördetta EHF spelare och ledare i hemmalaget KSK kryddar mötet såklart, men fokus i båda lägren är absolut poängen.

Just nu är det fler parametrar som spelar in. Vi har att hantera tre matcher i J-SM på nästan alla spelare, nu när Kungsängen bara hade en speldag att flytta matchen till. I övrigt är det försöka nå den nivån vi hade i Täbymatchen med följsamt försvar och moget anfallsspel. Hur viktig matchen eller skedet är, har i sig ingen betydelse om vi inte jobbar med prestationen. Vi fortsätter att jobba match för match, berättar EHF tränaren – Anders Skogäng.

– Japp vi har lovat varandra att vinna alla hemmamatcher i Ekhammargrytan under våren och jag hoppas den sviten ska vara intakt även efter måndagen! Ja det är otroligt viktigt för oss att vinna hemma mot de lagen som ligger på undre halvan, vi har vår målsättning intakt (hänga kvar utan kval) och den säkrar vi bäst genom att vinna alla ”fyrpoängare”. Isf kan vi sätta punkt för en otrolig resa från femteplats i div III till etablering i div I på 2,5 år. Stommen i truppen är dessutom intakt; skillnaden mellan förra årets div II-trupp och årets matchtrupp är i stort sett endast Gustav Odeheim och Joel Eneroth från just EHF. Når vi målet kan KSK sedan besluta om man vill göra en ”Real Täby” och aktivt värva in AS- kvaliteter för ett ryck vidare uppåt eller om man vill etablera och vara en plantskola, berättar KSK tränaren – Pierre Grubbström som fortsätter:

– Det finns några kritiska nycklar som kan klaffa för att göra matcher ojämnare än den EHF spelade mot just ”Real” senast. Framförallt gäller det att genom lite olika grepp ha koll på de spelare i EHF som faktiskt redan nu utmanar på div 1 nivå och låta spelarna där bakom (som absolut kommer att hålla div 1 klass inom något år) försöka föra matchen. Lyckas vi där finns det goda chanser. EHF försökte ju senast förstöra vårt spel genom tvåpunkt och ett mycket aggressivt försvarsspel från start vilket resulterade i att vi gjorde hela 16 mål första halvlek, så utrymmet för ytterligare överraskningar känns begränsat. Sedan får vi se till att ha lite kyla i avsluten och inte underskatta EHF:s målvakter. Viktigt för mig under matchen är att liksom senast i Enköping försöka få hela truppen i spel och ändå ha ett spelmässigt övertag. Vi har en hel del sjukdomar denna vecka så hoppas att vi kan ha fullt på måndag. Vi har liksom senast planerat att vila en av de spelare som gått tungt.

Matchfakta:
Kungsängens SK – Enköpings HF, Herr div.1 norra, 14:e omgången.
19:00 Ekhammarshallen.

Senaste resultat EHF:
27-30 förlust hemma mot Täby HBK 13:e januari.

Nyheter i truppen:
Inga förändringar.

Sagt om motståndet:
En nykomling som redan första säsongen utmanar om en plats i Allsvenskan med ett lag som har stommen från div.2. Ligger lågt i sina uttalanden om en topplacering och talar mellanmjölksspråket om att fixa nytt kontrakt trots att laget har en sällan skådad vinnarmentalitet.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar