Mycket kan avgöras ikväll för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar ikväll en mycket viktig bortamatch i ATG Hockeyettan borta mot tabellettan Strömsbro IF.

Det är inte vinna eller försvinna, men så nära man kan komma. Ikväll spelar ESK borta mot tabellettan SIF som just nu är åtta poäng före i tabellen, men med en match mer spelad.

Visst det är med kvällens match hela 30 poäng kvar att spel om, men känslan är att ESK får det tufft att ta 11 poäng mer än SIF efter denna omgång så en seger är mer än önskvärd.

Det är två formstarka lag som drabbar samman ikväll. ESK kommer med en hög svansföring då man har tre raka segrar med sig i bagaget och ett go som kan välta berg. Detsamma gäller hemmalaget som är värre med fem raka utan förlust så en knallhård kamp över 60 minuter är att vänta.

– Ja det är viktig match ikväll om vi ska ta rygg på Strömsbro i toppen. Tankarna är att som serien utvecklat sig så är alla matcher lika viktiga för både toppen- och bottenstriden, menar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Kan det smyga sig in någon press?

– Det tror jag inte, vi har ett bra driv i att fortsätta att utvecklas som lag. Vi möter ett motstånd som vi har koll på. Vi vet om både inre- och yttreförutsättningar och vi åker upp till Strömsbro för att fokusera på det vi kan påverka. En sak är säker, vi kommer sätta ett högt pris på 3p och är redo att ta oss an uppgiften.

Hur ser det ut i truppen/laget ikväll?

– Vi välkomnar William Svärd tillbaka in i matchtruppen efter skada och Pontus Hagman vaktar fortsatt buren. Tyvärr får vi lämna William Kaijser, Filip Andersson och Hampus Wallin hemma, men junioren Edvin Wiklund åker med, avslutar Nordenberg.


Senaste mötet:

ESK vs SIF 3-4 (2-0,0-3,1-1)
Läs mer om den matchen >>>

Match: SIF vs ESK 19:00 Testobo Arena.

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar