Muskelknuttarna som tagit steget till vita duken.

Det kan kännas som en märklig övergång att gå från att tävla i någon form av kraftsport eller dylikt till att ställa sig framför kameran och bli skådespelare.

Trots detta är det en väg som flera herrar med extrema biceps och ladugårdsdörrar till bröstmuskler har vandrat. Med tanke på hur många muskelberg som faktiskt skrivs in i TV- och filmmanus är övergången egentligen inte så osannolik som den först kan kännas.

I den här artikeln listar vi fyra män som har spenderat rejält med tid på gymmet innan de tog steget över och blev skådespelare.

Arnold Schwarzenegger

Det var väl ingen som trodde att den här typen av artikel skulle skrivas utan att Arnold Schwarzenegger skulle finnas med i den? Den österrikiske före detta bodybuildern har synts i klassiska actionrullar som Conan barbaren, Commando och inte minst Terminator.

Den sista av dem i synnerhet gjorde honom till en världsstjärna. Terminator-franchisen har växt sig så stor att det gjorts mängder av filmer i serien, och det görs till och med slotspel av dem. Precis som det gjorts liknande spel av exempelvis Game of Thrones eller The Matrix, som finns att spela hos exempelvis bet365, som sedan en tid tillbaka har beviljats svensk spellicens.

Innan Schwarzenegger blev världens högst betalade skådespelare hade han blivit både Mr. Universe en gång och Mr. Olympia hela sju gånger. Sedan blev han senator med, vilket säger en hel del om mannens otroliga viljestyrka!

Dwayne Johnson

Efter Schwarzenegger är Dwayne “The Rock” Johnson sannolikt den “muskelknutte” som haft störst framgångar i Hollywood. Innan han gjorde sig ett namn på vita duken var han en av världens kändaste och mest uppskattade fribrottare, eller wrestlers som de ofta benämns som även på svenska.

Wrestling innefattar som bekant inslag av skådespel, vilket sannolikt gör att övergång till att bli just skådespelare blir aningen naturligare. På sitt skådespelar-CV har “The Rock” titlar som The Scorpion King, San Andreas, Rampage och de två senaste Jumanji-filmerna, men även den mycket uppskattade HBO-serien, Ballers.

Dave Bautista

Dave Bautista är precis som “The Rock” är före detta pro wrestler, men han har även varit aktiv inom både bodybuilding och MMA under kortare perioder. Bautista har skådespelat i över ett decennium, men det är först på senare år som han verkligen har gjort avtryck i Hollywood.

Bautista är kanske främst känd för sin roll i Guardians of the Galaxy– och Avengers-filmerna där han spelat rollen som Drax, men han har också varit med i filmer som Spectre och Blade Runner 2049. Snart är han dessutom aktuell i nyversionen av Dune.

Hafþór Júlíus Björnsson

Vi har, i vårt tycke, sparat det bästa muskelpaketet till sist. När det kommer till ren styrka så är det nämligen ingen annan som kan mäta sig med Hafþór Júlíus Björnsson . Islänningen är aktiv som strongman än idag och har både vunnit World’s Strongest Man och tävlingar som Arnold Strongman Classic.

När det kommer till skådespeleri har muskelberget (pun helt klart intended) Björnsson främst gjort sig känd i Game of Thrones som karaktären Gregor “The Mountain” Clegane.

De ovan nämnda männen är måhända inte skådespelare som står på kö för att vinna en Oscar, men samtliga av dem har trots allt fyllt ett nödvändigt tomrum i Hollywood. Oavsett hur bra man anser att de är som skådespelare så har de visat att det finns en väg in i skådespelaryrket även för dem som är rejält muskulösa.

 

Lämna ett svar