Mot nya poäng!

ESK hoppas på mer. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som tog sina fösta poäng i förra omgången av damernas div.1 och vann i svenska Cupens första omgång siktar på mer borta mot Avesta.

– Vi har en fin känsla i laget efter två bra segrar, och jag hoppas att tjejerna kan ta detta med sig i kommande omgångar för att fortsätta orka jobba hårt hela matcherna. Vår uthållighet blir bättre och bättre för var match och det är ngt i sig som stärker spelarna förstås. Cupmatchen var ett avbräck som sagt i vardagen och roligt att få vara vidare till nästa omgång., berättar tränare Lovisa Delby.

Vad har ni jobbat med i veckans förberedelser?

– Vi har de senaste träningarna arbetat för att bli bättre i vårt spel i sista tredjedelen där jag tror att vi har en del att vinna kommande omgångar. Det ser sakteliga bättre och bättre ut och jag vill se ett offensivt ESK Dam mot Avesta idag. Vi satsar definitivt på 3 poäng och hoppas att den satsningen går vägen, avslutar Lovisa.

Matchfakta:
Avesta AIK vs Enköpings SK, Dam div.1, 6:e omgången.
15:00 på Avestavallen.

Nyheter i truppen:
ESK har en del spelare borta, Kajsa Hall (skada), Sara Peltokangas och Elvina Klaman vilket är tråkigt förstås. Men det ger i sin tur möjligheten för andra spelare att ta plats istället, kul!

– Inget som är skrivet i sten, men en andra korsbandsskada bör vara uteslutet. (Vet inget 100 % förrän den 28e när vi får resultaten) Läkaren trodde på en brosk/meniskskada igen. Kort rehab OM ens operation behövs. Bästa det kunde vara, berättar en lättad Kajsa om skadan.

Sagt om motståndet:
Avesta är svåra att göra mål på då de spelar 5-4-1 i sitt försvarsspel, därför behöver ESK vara kreativa med mycket löpningar offensivt och snabbt komma till avslut varje gång tillfälle ges.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar