Mot en ny säsong för EHF!

EHF anno s2019/20. Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings HF har avslutat sina förberedelser inför en ny säsong som nykomlingar i Herrettan.

På söndag är det premiär för nykomlingen EHF i Herrettan och laget har lagt en tung men bra försäsong bakom sig och är nu laddade för en spännande tävlingssäsong.

– Ja försäsongen har varit lååång, men som alltid ändå önskvärt med någon vecka till, skrattar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kommer till start av tävlingssäsongen med en god känsla.

– Vi ligger bra till mot paneringen och det har egentligen varit ganska lätt jobbat med den här gruppen. Vi har ju stommen kvar sedan gammalt och det är egentligen bara två nya spelare utifrån i årets trupp. Vi har lagt på lite i den fysiska delen och försökt jobba med att driva upp tempot i det vi gör i träning med boll och i våra träningsmatcher.

Vad i spelet har ni förnyat er till denna säsongen?

– Vi har inte så mycket nytt egentligen i våra mönsterspel, vi känner oss trygga i det vi byggt. Det handlar mer om individens utveckling i spelen och där har vi tagit stora steg. Det vi lagt lite tid på som kanske är mer nytt är vårt sätt att agera i spelet utan boll där vi vill vinna tillbaka den så snabbt som möjligt och över hela banan från eget avslut till uppställt försvar.

Foto: Kent Lundqvist

Hur har du upplevt matchandet så här långt?

– Det har varit positivt med många bra prestationer och insatser. Vi har matchat bra och fått en hel del bra svar i både det individuella och kollektiva spelet där vi matchat runt rejält och alla har verkligen fått speltid.

Hur ser du på årets trupp?

– Man kan väl säga att vi får upp nyförvärv varje år med den återväxt vi har i klubben med egna talanger som blommar ut och verkligen visat att de vill göra något med sin handboll. Att vi sedan får en ett par spelare som återvänder och nya är ju också bra. Vi har egentligen bara en spelare som är skadad och det är Gustav Johansson som tyvärr drog sitt andra knä här på försäsongen. Vi har en stark trupp vill jag påstå med minst dubbelt med kvalité i alla positioner.

Vart ligger förväntningarna i år?

– Våra förväntningar ligger på att gruppen skall fortsätta att utvecklas och ta nya steg. Vad det gäller seriespelet så är det rimligt att hoppas på en plats på den övre halvan. Det ser ut att kunna bli en öppen serie, men jag skulle tro att Tumba och Nyköping kan sticka ut. Vi har en spännande och minst sagt annorlunda start på säsongen med fem raka bortamatcher, det är en nöt i sig att knäcka, avslutar EHF-tränaren.

Lämna ett svar