Mora var för starka!

Foto: Kent Lundqvist

Starkt reducerat Enköpings IBK fick som väntat en tuff uppgift borta mot tabelltvåan Kais Mora UIF i den 16:e omgången av damernas div.1 och föll med 2-6 (1-3,0-3,1-0).

– Först så sitter det lite i huvudet, men vi åker dit med 10 spelare och alla är inte fullt friska. Vi vet att mora är ett duktigt lag och det visade dem verkligen idag, menar Louise Andersson.

Hemmalaget har hela första perioden även om EIBK tar ledningen med 1-0 efter 2 minuter då Kim Eriksson petar in bollen med mycket trafik framför mål.

– Tyvärr åker vi på en konstig utvisning och Mora rullar bollen mycket bra och kvitterar till 1-1. Några minuter senare kommer även 2-1 målet snyggt utifrån och 3-1 innan perioden är slut då vi är för mesiga framför egen kasse. I andra perioden får vi pusta ut och vi går ut och gör det bra först, vi har många lägen som vi även har i första perioden, tyvärr skjuter vi för mycket utanför och Mora har ett bra försvar, berättar Louise.

Några minuter in i andra spelar EIBK riktigt dåligt, hemmalaget diagonalar in tre likadana mål.

Då tar vi timeout och stuvar om i laget och flyttar upp för att sätta lite press och det gör vi bättre. Inför tredje så säger vi att vi ska gå ut och ge allt vi har, göra den bästa perioden och det gör vi. Sista perioden tar vi ut oss allt och krigar, medger Louise.

EIBK får ett powerplay och fortsätter att leverera i den spelformen.

Vi rullar runt på alla fem spelare och tillslut till Emma Carlsson bakom mål, Hon serverar snyggt Fanny Schenning som inte gör några misstag och sätter den till 2-6. Sen har vi press på deras mål och vi är nära flera gånger. I slutet är vi riktigt trötta och orkar inte jobba upp och ner. Vi håller dock undran och vinner sista perioden. Märks att vi tyvärr har en för tunn trupp, bara en extra spelare hade gjort ganska mycket, men Mora är det klart bättre laget och förtjänar att vinna. Vi blickar redan fram till en revansch borta mot Hedemora, summerar Louise.

 

Kais Mora UIF – Enköpings IBK 6-2 (3-1,3-0,0-1)

Skott: 28-18 (13-8,8-5,7-5)

Målskyttar EIBK: Kim Eriksson, Fanny Schenning.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar