Mora nästa för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK stod för en imponerande prestation och insats i förra omgången av damernas div.1 då laget tog sin första seger och samtidigt såg till att Alunda IBF på hemmaplan fick inkassera säsongens första förlust, nu väntar idag obesegrade tabelltrean Mora på hemmaplan.

Motståndarna Mora är inför dagens match obesegrade i damettan och det verkar vara något som EIBK gillar. EIBK har haft en bra träningsvecka och förberedelserna inför matchen har varit bra, berättar Louise Andersson.

– I veckan har vi kört tre pass, med stenhård fys i måndags och tränat mycket anfall och mycket skott på mål.

Hur skall ni spela idag för att kunna rubba Mora?

– Vi skall fortsätta som vi gjorde förra matchen när vi flyttade fram laget några meter och på så sätt har vi större chans att komma till ett snabbt anfall!

Vad vet ni om Mora?

– Mora är ett lag som är uppbyggt på spelare från deras innebandygymnasie och är ett riktigt ungt lag, så vi kan förvänta oss att dem är små och riktigt snabba. Tror dem kommer spela smart och pressa oss väldigt mycket, men när de kommer till vårat fysiska spel så tror jag dem förlorar.

Vad kommer avgöra matchen?

– Jag tror laget som har den bästa inställningen kommer ta hem det och spelar vi som vi gjorde förra helgen mot Alunda så ska vi ha en riktigt bra chans bara vi taggar till ordentligt. Mora reser riktigt långt och dem vill inte åka hela vägen hem med en förlust, så dom kommer vara taggade. Vi kommer som förra matchen gå in med inställningen att alltid göra 100% i varje byte och viktigaste av allt, inte slarva i försvaret.

Hur ser det ut i truppen med skador & sjukdomar?

– I veckan har vi haft flera sjukdomar och skador, men de känns som dem flesta har blivit bättre till matchen, ingen är med och går på halvfart. Vi har ett bra lag till matchen och alla är riktigt sugna på första vinsten på hemmaplan! Hoppas vi får ett riktigt bra stöd från publiken så ska detta gå vägen för oss, avslutar Louise Andersson som själv inte kommer spela pga. Sjukdom.

Annons

Enköpings IBK 15:00 i S:t ilianshallen
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar