Meriterande seger för IK Nordia!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia vann lite överraskande hemma mot tabellfyran Uppsala IBK med 5-2 (3-0,1-1,1-1) och tog därmed tre viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt i div.4.

Det var på förhand en svår uppgift för Nordia då gästande UIBK jagade en kvalplats för avancemang, men det var inget som störde hemmalaget. När 20 minuter var spelat så hade Nordia skaffat sig en 3-0 ledning efter mål av Jouni Widberg, Joacim Svensson och Joakim Redlund.

– Vi sa inför matchen att det ska glöda om oss på uppvärmingen och i matchen, det ska synas i ögonen att vi ska fixa det här, berättar tränare Johan Lindh.

Mellanakten blir mer avvaktande och med 5,18 spelat kommer också en reducering av gästernas Jimmy Berglind. Nordia samlar sig dock och ser till att återta ledningsmarginalen på 3 mål när Lukas Wallin gör 4-1 för hemmalaget innan periodvilan.

Det blir lite samma visa i den tredje och sista perioden där gästerna reducerar, men innan matchen är slut så blir det en 3 målsseger för Nordia då Daniel Hellén gör 5-2.

– Var väl inte vår bästa match för säsongen, men försvarspelet var det inte mycket som var fel på, där gjorde vi det helgutet och Pontus (Palmqvist) i målet storspelade. Framåt gör vi det helt okej och över lag så kontrolerar vi matchen bra. Men tyvärr vann ju Frötuna i denna omgång, så vi kan fortfarande komma på negativt kval, avslutar Johan.

IK Nordia – Uppsala IBK 5-2 (3-0,1-1,1-1)

Målskytt, IKN: Jouni Widberg, Joacim Svensson, Joakim Redlund, Lukas Wallin, Daniel Hellén.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar