Mental krasch fällde ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK orkade inte mentalt ladda om vilket fällde avgörandet hemma mot obesegrade tabelltvåan Bele Barkarby FF i damettan och det .

ESK var inte alls med mentalt från start och det kom att fälla avgörandet i hemmamatchen mot Bele i den 15:e omgången av damettan.

– Det var påtagligt, mentalt, att vi inte klarar att hantera tre tuffa matcher på 6 dagar, konstaterar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Foto: Kent Lundqvist

Redan efter 90 sekunder gjorde Victoria Lindström 0-1 bakom Kaisa Nilsson i ESK målet. Och när Stephanie Wroblewski ökade på till 0-2 i den 19:e matchminuten var det uppförsbacke. ESK hade märkbara problem i spelet utan boll, men när Cheyenne Spade reducerar till 1-2 på straff med knappa halvtimmen spelade tände ett hopp i hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det tog två minuter så släcktes det hoppet när Stephanie Wroblewski gör sitt andra mål i matchen när hon sätter 1-3 och innan halvtidsvilan kommer är det hela 1-4 efter mål av Lindström.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi möter ett bra lag – inget snack om det, menar ESK-tränaren. Men det är ingen bra halvlek av oss där vi är sena i det mesta av spelets delar och det är tyvärr ett rättvist resultat. Vi lovade varandra att stå upp bättre i andra och det gör vi.

Den andra halvleken blir mållös, men det var närmare reducering än att resultatet skulle rinna iväg.

– Vi höjer oss absolut i den andra halvleken och skapar också chanser, men vi tar fortsatt för dåligt betalt i det sista skedet av offensiven. Vi tar med oss den här andra halvleken och laddar nu om för en period där vi på pappret möter lag som vi skall ha chansen emot, avslutar Lovisa.

Enköpings SK – Bele Barkarby FF 1-4 (1-4)

Målen: 0-1 (2) Victoria Lindström, 0-2 (19) Stephanie Wroblewski, 1-2 (26) Cheyenne Spade, 1-3 (28) Stephanie Wroblewski, 1-4 (41) Victoria Lindström.

Varningar: 1-2

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar