Medioker prestation räckte för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: En medioker prestation skulle komma att räcka för ESK hemma mot Vaksala SK.

ESK som hade och fortsatt har chansen att ta en kvalplats mot div.2 svarade för en av de sämsta halvlekarna på hemmaplan i modern tid mot ett mycket svagt VSK.

Foto: Kent Lundqvist

Den första halvleken kom att kantas av ett bedrövligt uppbyggnadsspel av ESK som svarade för ett helt gäng med oprovocerade felpassningar och gästerna var inte bättre dom heller.

Foto: Kent Lundqvist

0-0 var ett odiskutabelt resultat i halvtid, men det fanns en hel del för båda lagen att diskutera i övrigt.

Foto: Kent Lundqvist

– Rent ut sagt bedrövligt av oss. Sämsta i år, by far, medger ESK-tränaren som utvecklar.

– Vi har ett så dåligt passningsspel där vi tvingas rätta till oss i alla moment för att ta emot och spela bollen vidare. Alldeles för mycket tekniska fel för att det skall vara okey. Energin fanns där och det ville vi bygga vidare på i andra halvlek.

Den andra halvleken skulle komma att bli… mindre dålig. ESK skapar omgående en chans där Alexander Persson Njie sätter in bollen bra i boxen och gästernas målvakt Filip Jonjic missar totalt i sitt agerande och bollen landar tillslut hos Kakra Boakye som trycker in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så kontrollerar ESK händelserna till fullo. I den 55:e matchminuten kom en olycklig händelse där Persson Njie tvinga utgå med en lårskada och bli troligen borta resterande av säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Trist, är ingen läkare men så är det nog, konstaterar Norrström.

Matchen skulle punkteras i den 67:e minuten då Mohammed Ibrahim slår en bra vänsterhörna som Patrick Lundemo kommer först på och nickar in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK äger tillställningen och det ser ut att bli en kassaskåpssäker seger, men i minut 89:e så blir det ändå lite darr. Gästernas Tom Helling tar sig i ett bra läge och knorrar in 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock inte ha några större bekymmer att hålla undan och kan också stänga tillställningen med matchens sista spark. Det är en frispelad Lundemo som först prickar stolpen och returen skickar han in till inbytte Samuel Granlund som kan fastställa slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Här i andra gör vi det okey och på gränsen till bra. Det räckte idag och det som banade vägen var det psykologiskt viktiga 1-0 målet. Vi är det bättre laget över 90 minuter, men är man inte påslagen hela vägen ka spelet tyvärr se ut så här. Vi kommer absolut behöva höja oss till på torsdag då vi spelar borta mot BKV Norrtälje, avslutar Norrström.


Enköpings SK vs Vaksala SK 3-1 (0-0)

Målen, 1-0 (47) Kakra Boakye, 2-0 (68) Patrick Lundemo, 2-1 (89) Tom Helling, 3-1 (90+6) Samuel Granlund.

Gula Kort: 1-2
Publik:  141

Spelarbetyg ESK:


Kakra Boakye


Elias Lövgren Östman


Elis Persson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar