Medaljregn för Bålsta i Gurkspelen!

Hannes Erlingsson P13 60m. Foto: Christina Ridderstråle

Bålsta IK firade stora framgångar i Västerås där Gurkspelen 2019 gick av stapeln med stort nationellt medverkande.

Gurkspelen är en av Sveriges äldsta friidrottstävlingar och som sådan väldigt omtyckt. Till årets tävlingar hade huvudsakligen tävlanden från Mälardalen och Stockholmsregionen lockats men på startlinjen kunde även rejält mer långväga gäster från bland annat Malmö och Skellefteå ses.

Västerås är ju känt som Gurkstaden och när då Västerås IK arrangerar inomhusmästerskap vad är då mer logiskt än att döpa helgens tävling till inlagda Gurkspelen.

Helgens höjdpunkt bildligt talat stod Wilma Fjäll för som i en strid om centimetrarna i F14 höjdhopp lyckades glida över 148 centimeter före både tvåan och trean som stannade på 145 centimeter.

F14 Höjd guld till Wilma Fjäll Bålsta IK. Foto: Christina Ridderstråle

Att tävlingen är populär fick Leona Widell känna på när hon i både 60 meter och längd fick möta startfält med mer än 20 startande. Silverplaketten vart hennes i ett oerhört tight 60 meters lopp för F13. Endast 4 ynka hundradelar skilde Leonas tid från en delad guldmedalj. Denna silvermedalj kompletterades även med en bronsmedalj i längd.

Även Nike Agerfjord visade framfötterna i F14 60 meter och var nära att knipa ett silver men vart distanserad med några få hundradelar vilket gjorde att hon fick nöja sig med ett välförtjänt brons. Hannes Erlingsson hade tiondelarna på sin sida när även han kämpade till sig ett brons på distansen i klassen P13.

Hoppfullt såg det även ut för helgens två sista bronsmedaljörer. Carl Ridderstråle lyckades i form av bättre serie ta sig in på en tredjeplats i P11 höjd. Slutligen tog även Axel Nilsson ett brons i P14 stav.

BIK Team söndag Wilma Fjäll_Mollie Gavin_Nike Agerfjord_Hampus Gull-Åhlund_Lovisa Ridderstråle_Axel N. Foto: Christina Ridderstråle

Ett nytt inslag för Bålsta IK var helgens stafetter. Två olika lag deltog i mixedstafetterna för pojkar och flickor 13 respektive 15.

BIK FP13 4×200 m Stafettlag Leona Widell_Emelie Hammarqvist_Hannes Erlingsson_Samir_Fekari. Foto Christina Ridderstråle

För att vara två till helgen nysammansatta lag får man betrakta de båda femteplatserna som en framgång som bådar gott inför framtiden.

Text: Pär Åhlund.

Lämna ett svar