Medaljregn för Bålsta i DM!

Upplands friidrottsförbund hade i helgen kallat länets klubbar till distriktsmästerskap i friidrott i IFU arena i Uppsala.

På plats fanns 23 av Bålsta IK’s ungdomar i sällskap av 8 stycken veteraner. När helgen summeras så har klubbens medlemmar kammat hem hela 36 medaljer jämnt fördelat på 12 guld, 12 silver och 12 brons.

Helgens suverän var utan tvekan Leona Widell som startade i 6 grenar och lyckades att ta 4 stycken guld och två silver. Segern i 60 meter häck får närmast betraktas som förbluffande, att på en så kort distans bryta mållinjen närmare 2 sekunder före närmaste motståndare är förkrossande. Men framgångarna stannade inte där. Tillsammans med teamkamraten Emelie Hammarqvist så säkrades både första och andra platsen i F13 tresteg.

Emelie hade även hon en lyckosam helg med ett guld i längd, två löpbrons på distanserna 60 och 200 meter samt ett avslutande brons i höjdhopp utöver trestegssilvret.

Helgens andra guld på 60 metersdistansen knep Tyra Johansson F17 i en extremt tuff final där slutligen målfoto blev avgörande till Tyras fördel efter att hon precis före mållinjen kastat sig i mål.

En som även han trivdes i längdhoppsgropen var Hannes Erlingsson som lyckades att hoppa sig till en silvermedalj i P13. I samlingen kunde även ha funnits ett silver då kampen om andraplatsen i

60 meter var en strid på hundradelarna som slutade med en tredjeplats för Hannes. Ytterligare en hundradelskamp som slutade i en bronspeng var 60 meter häck för P15 där Hampus Gull-Åhlund slutligen tog en bronspeng.

Vidare på killsidan fortsatte Ivan Nilsson att imponera med sin talang för stavhopp. I stav har han uppenbarligt hittat sitt kall och var i en klass för sig med en sluthöjd på 1,92 meter i P12 klassen.

En annan som trivs med staven i sin hand är Ivans storebror Axel Nilsson. I P15 stav var konkurrensen hårdare och det hela avgjordes slutligen av att Axel lyckades ta sig över 3,01 på sitt första försök och därmed säkra ytterligare ett stavguld. Men för familjen Nilsson slutade inte stavframgångarna med det eftersom pappa Rikard tog familjens tredje stavguld i veteranklassen. En fin tävlingshelg som bjudit på stora framgångar både vad gäller medaljer och personliga rekord.

Text & Bild: Pär Åhlund.

 

Lämna ett svar