Match i 30 minuter!

SK Elvan till gruppfinal i UC. Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK startade övertygande och höll spelet uppe, men tyvärr bara i 30 minuter av hemmamatchen i Upplandscupen mot SK Elvan.

– Tycker vi gör oss av med bollen så fort vi får den, det blir för jobbigt i slutet och då rinner siffrorna iväg. Vi måste våga hålla bollen inom laget och låta våra motståndare jaga boll ibland, menar HBK tränaren Marcus Karlsson.

Det var som sagt en mycket bra start av HBK som spelade smart och samlat mot ett trögt Elvan. Det var mest boll på gästande Elvan, men det var i ett tempo som inte höll någon vidare klass. Det gjorde det lätta för HBK att försvara mot och man ställde om sylvasst.

Med dryga kvarten spelad kommer en utspark av hemmalagets målvakt som förlängs till Jesper Norell på högerkanten och han presterar och avslutar kliniskt till 1-0. Elvan fortsätter vara det spelförande laget och vaskar fram en het kvitteringschans med 24:a minuter spelat. På en högerhörna slagen av David Rigo nickskarvar Emil Ekström bollen bra, men den räddas på mållinjen av en back.

Fyra minuter senare skulle dock Elvan få utdelning då Ekström presterar i vänsterinnerposition, avslutet räddas men på returen håller sig Linus Bylin framme och trycker in 1-1. Ganska omgående så kommer även 1-2, återigen är det en sylvass hörna slagen av Rigo och den här gången landar bollen hos Christian Pennerborn som gör mål.

Innan halvtidsvilan tar HBK sin bonusstraff och den förvaltar Adrian Hjälte och vi har 2-2 efter 45 spelade minuter.

– Vi startar matchen svagt och har inget tempo i spelet vilket gör att det inte riktigt lossnar för oss under den första halvtimmen av matchen, men under den sista kvarten börjar vi komma igång, menar Elvan tränaren Per Lygnegård.

I den andra halvleken är det påtagligt att HBK inte orkar följa sin spelplan då Elvan får upp tempot i spelet. Man flyttar nu bollen mycket bättre och det ger utdelning i den 55:e minuten då Pennerborn gör ett drömmål. Från distans klipper han till och bollen borrar sig upp i krysset till 2-3.

Nu rinner det på för Elvan som gör 2-4 i den 67:e minuten där Rigo jobbar fram bollen till Ekström och kort därpå stänger Bylin matchen med ett solomål som betyder 2-5. Innan matchen är slut så gör  Ekström 2-6 på en frisparksretur där Bylin träffar stolpen och inbytte Erik Forslund fastställer slutresultatet till 2-7 med ett väl avvägt avslut.

– Vi visar ett bättre tålamod här i andra halvlek och får en matchbild som vi vill ha. Det ger också bra effekt av att vi spelar smartare med bollen och blir också mer raka på mål och det gav effekt. Nu blir det gruppfinal på söndag mot Södra Trögds IK och det skall bli spännande, avslutar Lygnegård,

– Ska bli skönt med ny match redan på söndag mot IK Nordia då ska vi bevisa att vi är bättre än vad siffrorna visat två senaste matcherna, avslutar Karlsson.

Härnevi BK – SK Elvan 2-7 (2-2)

Målen: 1-0 (17) Jesper Norell, 1-1 (28) Linus Bylin, 1-2 (30) Christian Pennerborn, 2-2 (34) Adrian Hjälte, 2-3 (55) Christian Pennerborn, 2-4 (67) Emil Ekström, 2-5 (72) Linus Bylin, 2-6 (84) Emil Ekström, 2-7 (87) Erik Forlsund.

Spelarbetyg:


David Rigo SKE


Linus Bylin/Emil Ekström SKE


Christian Penerborn SKE/Jesper Englund HBK

 

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar