Måstematcher för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: I helgen spelar ett ESK i stort poängbehov två måstematcher hemma mot Tegs SK under lördagen och Piteå under söndagen.

Det är lite av ”vinna eller försvinna” för ESK idag hemma mot TSK. Gästerna är på en 3:e plats med 22 poäng på kontot och får gälla som favoriter, men i det första mötet lagen emellan i Umeå så var det nära full pott för ESK som tappade matchen i slutsekunderna.

Nu är det kniven på strupen för ESK som är på en 9:e plats med 13 poäng på kontot. Det är utanför fortsatt spel, men chansen lever fortsatt på kvalspel eller slutspel. Det krävs nog ändå vinst och tre poäng i dag och så även imorgon hemma mot tabellsjuan Piteå om hoppet skall leva vidare.

– Två viktiga matcher som du säger där Teg är först ut på lördagen och därefter Piteå på söndag. Vi är ju i ett läge nu där matcherna har lite slutspelskaraktär över sig. Det handlar om att hitta en väg att vinna matcher för att ta oss till Playoff. Fortfarande har vi allt i egna händer men två segrar i helgen skulle sitta fint för att ta ett steg närmre Playoff spel, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Senaste mötet:
Tegs SK – ESK Hockey 4-3 (2-1,0-0,1-2,1-0)

Trupp nytt:
Kalle Sand är tillbaka i spel efter frånvaro senast, annars samma lag att tillgå som senast.

Match: ESK Hockey vs Tegs SK 16:00 i Bahcohallen.
Se matchen här >>>

 

Lämna ett svar